Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u tragovima

VIDEO: Dvjesto tisuća Hrvata spremno za skijanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Recesija, štednja, ulaganje - od teških riječi mnogi Hrvati će se i ove zime odmoriti na nekom od europskih skijališta.

Agencije zadovoljno trljaju ruke jer prodaja aranžmana ide izuzetno dobro. Na skijanje će i ove godine najmanje 200 tisuća Hrvata.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Jahorina ni Bosna nije što je bila Cijene na skijalištima u susjednoj zemlji odletjele u nebo! "Sad je trenutak da hitno reagiramo"

‘Moja djevojka i ja smo u planu imali Francusku, ali ne možemo nikako naći rezervaciju. Sad tražim po agencijama i po internet stranicama, valjda ćemo nešto naći ali sve je već bukirano’, tvrdi Tomislav, jedan od 200 tisuća Hrvata skijaša.

>> Proveo večer zarobljen na sjedežnici

Od ukupnog broja Hrvata 90 tisuća ih ide putem agencije, a ostali u vlastitom aranžmanu. Najtraženije su Italija i Austrija.

Na top-destinacije će oni koji novac imaju ili su uštedjeli. Ostali će pak trošiti novac koji zapravo još nemaju. ‘Postoji mnogo dobrih, fleksibilnih uvjeta plaćanja pa čak i skijaških karata koje se mogu nabaviti na rate tako da smo se tu apsolutno otvorili i ponudili kupcu najbolje’, otkriva Lucija Glušević iz agencije Generalturist.

Bez obzira na vrijeme odricanja i štednje, psiholozi kažu da ljudi uvijek vole potrošiti na svoje užitke. Pa makar otišli i u novi minus. ‘Oni koji uspijevaju danas raditi i zaraditi jako puno rade. To više sigurno nije ono osamsatno radno vrijeme i čovjek si doista treba priuštiti tako nešto’, uvjerena je psihologinja Dubravka Miljković.

Da je dobro s vremena na vrijeme ugoditi svojim osjetilima slažu se i liječnici. No za to ne treba mnogo novca, već malo kreativnost i volje.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene