Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po 22. put

VIDEO: Dubrovčani Novu godinu proslavili tradicionalnom regatom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok su mnogi u unutrašnjosti zaboravili kako izgleda lijep i sunčan dan Dubrovčani i njihovi gosti uživali su pod plavim nebom, na modrom moru.

Šesnaest jedrilica zabijelilo je dubrovački akvatorij gdje su dubrovački jedriličari ulazak u Novu godinu proslavili na moru.
'Ova naša regata traje 22 godine, i svaku godinu, doduše s manjim brojem sudionika, a uglavnom je riječ o klupskim brodovima', pojasnio je Marinko Mikulandra, predsjednik jedriličarskog kluba Orsan.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

>> Više od četiri tisuće gostiju dočekalo Novu godinu u Dubrovniku

Lijepo vrijeme i ugodna temperatura razveselili su jedriličare, no nedostajalo je pravoga vjetra. U novogodišnjoj regati sudjelovali su većinom poznati odvjetnici, pjevači i jedriličari amateri i za većinu sudionika jedrenje je više od sporta

Jako puno jedrim i jučer sam bio u gradskoj luci i tako već 40 godina jer prvi dan u Novoj godini želim odjedrit od Orsana do gradske luke i na taj način uveličat slavu dubrovačkog pomorstva', ističe jedriličar Jadran Gamulin.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene