Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I na Novu godinu

VIDEO Dok se svi odmaraju, oni rade: 'Obitelj se privikne na to!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se većina građana odmara od novogodišnjeg provoda ili objeduje s obitelji, junaci naše sljedeće priče nisu među njima.

Kako bi drugi mogli stići s jednog mjesta na drugo i na novu godinu, kako bi sigurno putovali ili kako bi u svojim domovima imali struje - oni rade.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Prvi dan nove godine Tomislav Lešković i Marin Plečko brinu za normalnu opskrbu strujom. Iz modernog centra upravljaju cijelom hrvatskom elektromrežom. 'Ako ispadne neki dalekovod, tražimo nove putove opskrbe. Ako negdje nedostaje energije, ako građani troše više od planiranog, tražimo nove izvore', kazao je Marin.

FOTO Pogledajte kako se Nova godina slavila u Hrvatskoj

Neki Novu godinu provode doslovno na cesti. Ivica je 33 godine u HAC-ovoj ophodnji i puno je puta radio 1. siječnja. 'Supruga je na to naviknuta. Dobro je ovdje, dobro je društvo. Svatko donese nešto - obično sarma ili odojak', kazao je Ivica Kolčić iz službe ophodnje HAC-a.

Strojovođa Ivan Ščurić nema s kime pojesti odojka jer je u kabini sam. Putovati se mora i na praznike. 'Obitelj se privikne jer to je posao - takav kakav je. Takvi smo se upoznali i sa ženama', kazao je.

Pogledajte prilog!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene