Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan prizor

VIDEO: Do kuće može samo penjući se uz uže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatan prizor naša je ekipa zabilježila u Obrovcu. Zbog spora oko zemljišta cijela se jedna obitelj do svoje kuće mora spuštati nesigurnim užetom, i tako svaki dan. Susjeda im je, naime, prepriječila sigurniji prolaz do kuće, a grad ni nakon dvije godine još ne zna je li to učinila legalno.

Iako 100 postotni invalid Dragoslav Čavlin u dobroj je fizičkoj kondiciji. Spuštanje ovim užetom jedini je način za ulazak u njegovo dvorište. 'Užasnut sam, teško je, ne znam kako bi opisao, to je nešto teško, tu bespomoćnost da ne možeš nigdje prići, da se to riješi', rekao Čavlina. No nije samo spuštanje užetom toliko opasno koliko magistralna cesta kojom njegova djeca svakodnevno prolaze već dvije godine. 'Ja sam nemoćna! Znači, moram ih paziti kad će doći sa ceste, kad će otići, čekati kad se vraćaju iz Obrovca. On sa biciklom, sa rolerima. To je sad sedmi razred', rekla je Marina.

Pročitajte i ovo Voda se povlači iz Obrovca - 1 najgore je prošlo FOTO Pogledajte kako izgleda Obrovac nakon poplave: Ostala gomila blata, sve se dezinficira Josip Brozičević Rekordno visok vodostaj Zrmanja bez milosti: "Građani spašavaju što se spasiti da. Ovo više nije samo voda, to su i fekalije i nafta"

Susjeda kaže da je to ne zanima

Ranije su do kuće dolazili uz Zrmanju. No susjeda Ružica Jokić put je pregradila, a za dozvolu prolaska traži 15 tisuća kuna. 'To me nije briga, oni su vidjeli gdje prave kuću, to me uopće ne zanima. Imali su, eno ga helikopter i sad tamo prolazi avion, pa su vidjeli gdje prave, pa neka se snađu', rekla je Ružica Jokić susjeda Čavlinovih. Sada se spore na sudu, jer još nije definirano u čijem je zemljište vlasništvu. Ružičinom ili općinskom. 'Radi se djelomično o privatnom zemljištu, djelomično o gradskom zemljištu, dakle sad će definirati konačne, dati konačnu riječ', kaže Gordana Renić iz Grada Obrovca. Uz nadu da do odluke nitko iz obitelji Čavlin neće stradati, crveno uže, do daljnjeg kažu, ostaje njihova jedina veza s ostatkom svijeta.

Imate li probleme sa susjedima?

  • Da
  • Ne
  • Imao sam problema prije

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene