Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži svoj novac

VIDEO: Branitelj invalid svezao se lancima pred Fondom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratni vojni invalid u lancima prosvjeduje već drugi dan zbog neupotrebljivih dionica koje mu je dodijelio Fond za privatizaciju. Sada se javljaju i drugi branitelji s istim problemom, a ministarstvo tvrdi da im ne može pomoći.

'Ja se odavde ne mičem dok mi pare ne vrate!', poručuje Dinko Kevac. Svezao se lancima vojni invalid pred Fondom za privatizaciju zbog dodijeljenih mu dionica koje na burzi ne može prodati. 'Potrebno je pogledati njegov paket dionica u cjelini', rekla nam je Zora Komar, državni tajnik Ministarstva branitelja. U cjelini mu pripada 30 tisuća kuna, a on je uspio unovčiti tek 10.

Pročitajte i ovo Hvar drama - 3 Tko laže? Drama oko vrijedne imovine na Hvaru: Općina se zgraža provalom, navodni vlasnik pokazuje pravne dokumente Slika nije dostupna Prijeti vezanjem lancima VIDEO: Tri godine moli Fond za privatizaciju da mu vrati novac

'Dobili smo od fonda očitovanje po kojemu su sve dionice koje dobio Kevac u trenutku kad su bile dodijeljene bile izlistane na zagrebačkoj burzi postoji li tu stvaran problem i je li doista gospodin Kevac oštećen, valja utvrditi od strane hrvatskog Fonda za privatizaciju i onda valja preispitati i odluke hrvatskog fonda za privatizaciju', pojašnjava Komar.

Dakle, Fond treba sam sebe preispitati. 'Ostajem tu do kraja sve dok se ne riješi moj problem', odlučan je Dinko. 'Pokušao sam sve zakonski u Ministarstvu branitelja koje bi me kao zaštitilo, zatim sam otišao na policiju savjetovali me, kod njih će to malo duže da idem na uskok, da bi meni uskok jednostavno odbijenicu doma poslao', priča ogorčeni branitelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene