Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično iskustvo

VIDEO Izvoditi akrobacije pri 400 km/h u zraku sad može svatko - pogledajte i kako

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U priloženom videu pogledajte kako to izgleda kada zemlju gledate naglavce, pri nevjerojatnoj brzini od čak 400 kilometara na sat, a da se pritom niste pomaknuli sa zemlje.

Izniman doživljaj pruža vam simulator akrobatskog leta koji je osmislio dugogodišnji pilot. I odlučio od toga napraviti posao.

Majstorije ispod Krčkog mosta - doslovno oduzimaju dah. Naglavačke. Po nekoliko puta - i pri brzini većoj od 400 km/h. Ono što je doživio, kao iskusan akrobatski pilot Branimir Ambreković je odlučio dočarati i približiti drugima. I to doslovno iz stolice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vratolomije iznad Zadra Spektakularnim akrobacijama ostavili desetke tisuća bez daha Slika nije dostupna ESA nudi karte za 'raj' Traže se dobrovoljci za misiju na Mars

'Ovo nije igrica, ovo je stvarna vožnja koja se dogodila u stvarnom avionu', objašnjava Ambreković. Možda se na prvi pogled i ne čini tako, ali radite apsolutno - sve što i pilot. Doduše, s puno manjim opterećenjem. Okrećete se, na metar do dva ste iznad zemlje, ponirete, ali ste i na sigurnom.

Jeste se ikad zapitali kako je to umrijeti? Provjerite u 'simulatoru smrti'

Ovo je prototip. No, turisti, ali svi željni adrenalina - prvi ovakav simulator akrobatskog leta na svijetu ubrzo će moći isprobati. Bit će postavljeni na aerodromima, u shopping centrima.

'Let avionom košta kakav god da je, od nekoliko stotina do nekoliko tisuća. Ovo će stajati stotinjak kuna. To je najbliže što se može simulirati na zemlji i što može svatko probati', kaže Ambreković.

Za njihov rad i unosnu poslovnu ideju - već su zainteresirani u Portugalu, ali i susjednoj Srbiji. On s ovim - ne staje. Zračne egzibicije već su zaživjele kao hrvatske videoigrice. Spremaju se nove. Od panoramskog leta do virtualnog svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene