Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na traženje USKOK-a

EKSKLUZIVNE SNIMKE: Beuk tvrdi da se nije dogovorio s USKOK-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član uprave i bivši direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk poslijepodne je izašao iz zatvora u Remetincu, nakon što je njegovo puštanje na slobodu zatražio USKOK.

Teško je doživjeti nešto što niste mislili da ćete u životu proći. Sretan sam, to mi je najsretniji trenutak', rekao je za Novu TV Beuk. 'Nadam se da će sve biti dobro', dodao je, a na naš upit o tome je li čuo za uhićenje Mladena Barišića, šefa carinske uprave, rekao je kako nije čuo da je uhićen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez dogovora s USKOK-om Barišić zatražio da mu se aktivira i zamrzne mandat u Saboru Slika nije dostupna Nije puno otkrio Bajić o uhićenju Barišića: USKOK odlučuje kada i što će raditi

>> Uhićeni Darko Beuk nije šutio na ispitivanju u USKOK-u

Zanimao nas je i razlog zbog kojeg je USKOK tražio da ga se pusti pa smo Beuka upitali je li surađivao s njima. 'Ne, samo sam dopunio svoju izjavu od zadnji put i to je to', odgovorio je. Što će sljedeće napraviti, kaže, ne zna, no vjerojatno će prvo ptići liječniku, kako je na kraju rekao.

O istrazi ni govora

Neslužbeno se doznaje da je Beuk kao glavne krivce u aferi Fimi media prozvao danas uhićenog šefa carine Mladena Barišića i bivšeg premijera Ivu Sanadera. Sudac istrage Zdenko Posavec prihvatio je prijedlog USKOK-a i Beuku ukinuo istražni zatvor, izjavio njegov odvjetnik Mate Matić. Dodao je da je bivši čelnik Hrvatskih šuma iz zatvora u Remetincu, gdje je bio od 8. rujna, izašao iza 14 sati. Prije puštanja na slobodu Beuk je ponovno dao iskaz u USKOK-u, no njegov odvjetnik nije želio govoriti što je ispričao istražiteljima i je li njegov izlazak iz zatvora povezan s novim iskazom.

'Svi znamo da je istraga tajna i da se o njoj ne može govoriti. No, sve što je bitno jednoga će dana sigurno izaći u javnost', kazao je Matić. Beuk je osumnjičen da je na poticaj Nevenke Jurak zlouporabio položaj i ovlasti, to jest da je njenoj tvrtki 'Fimi media' fiktivnim i unaprijed dogovorenim javnim natječajima dao poslove na kojima je ta agencija za tržišno oglašavanje zaradila 2,5 milijuna kuna.

Beuk kao krivca u aferi Fimi Media prozvao Barišića i Sanadera?

Iz izvora bliskih istrazi neslužbeno se doznaje da je Beuk kao glavne krivce u aferi Fimi media prozvao danas uhićenog šefa carine Mladena Barišića i bivšeg premijera Ivu Sanadera. Barišić je, inače, dugogodišnji prijatelj Nevenke Jurak, a USKOK ga od svibnja ove godine istražuje zbog nezakonitog posredovanja za njezinu tvrtku koja je još 2004. imala samo jednog zaposlenika. Nakon toga je počela sklapati brojne poslove s državnim tvrtkama, čime je, prema tvrdnjama USKOK-a, nezakonito zaradila oko 16,5 milijuna kuna.

Po pisanju medija, predstavnici javnih tvrtki upućeni su na suradnju s Fimi Medijom na 'tajnom sastanku' u Vladi u travnju 2007. na kojemu je, uz Barišića, bio nazočan i bivši premijer Ivo Sanader. (I.I./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene