Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdansko raspoloženje

VIDEO: Badnjak diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdansko raspoloženje zavladalo je mnogim dijelovima svijeta. Uređivali su se domovi, kitile jelke, obavljala posljednja kupovina. Božić se s posebnim nestrpljenjem iščekuje u Betlehemu - mjestu Isusova rođenja.

Svaki Božić Betlehem je u posebnom ozračju. Kršćani vjeruju da je upravo ovdje rođen Isus Krist na mjestu gdje danas stoji Bazilika Isusova rođenja. Tanya Karsa, turistica iz Njemačke, rekla je kako je to nevjerojatan osjećaj i da joj se ostavrio san da upravo na Božić bude u Betlehemu. Nisu svi bili te sreće oa su tisuće njih Badnjak provele na željezničkim postajama i u zračnim lukama. Kašnjenja su obilježila i ovaj dan, što zbog vremenskih prilika, što zbog uobičajenih blagdanskih gužvi.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u Italiji Trkača do smrti izgrizli rotvajleri: Pronašli ga u parku, imao je duboke rane na licu i rukama Božićno slavlje u Betlehemu (Foto: Dnevnik.hr) Slavlje Miran Božić u Betlehemu unatoč nasilnim prosvjedima

Gužvi je bilo i u trgovinama, a nije ni čudo kada su se svi odlučili kupiti darove u posljednji trenutak. 'Jako je iritantno. Prevelika je gužva u trgovinama, ali ne preostaje vam drugo kad se loše organizirate pa i nemate drugog izbora' istaknula je stanovnica Pariza Lucie Garnger. Neki trgovačke centre nisu obilazili zbog kupovine već su imali potpuno drugi cilj, a to je pronaći djedicu bijele brade u crvenom odijelu. Dječak je rekao kako nije vidio pravog djeda Mraza od prošle godine, pa se radovao što ga je napokon i vidio, a ne samo primao poklone.

Deseci motoriziranih Djedova Mrazova doslovno su okupirali dječju bolnicu u Rimu. Razveselili su najmlađe, ali i one malo starije. Djedova je danas bilo na svakom koraku, a darove su dijelili šakom i kapom. Pomagali su zaboraviti gužve, kašnjenja i svakodnevne probleme i pokušavali širiti ljubav i smisao Božića.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene