Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tanju su ubijali polako

Sudnica se ježila, Anka Lambert hladna, Alen zaplakao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što mu je izrečena kazna zatvora od 30 godina, Alen Lambert je zaplakao, a njegova majka ostala je hladna i kada je čula da joj je sutkinja presudila 32 godine zatvora za iznimno okrutno ubojstvo Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić.

Dok su se prisutni u sudnici meškoljili i ježili slušavši kako je polako, u mukama umirala mlada žena, Anka Lambert imala je hladan, jednoličan izraz lica. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Slika nije dostupna Vrhovni sud odlučio Majci i sinu potvrđena presuda za ubojstvo

Zatočena 30-godišnja Tanja Brnelić žedna, gladna, pretučena i vezana za krevet u zamračenoj prostoriji umrla je u strašnim mukama. Majka i sin presudu su saslušali vrlo hladno, ali kada je čuo kako je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 30 godina, Alen je zaplakao.

Dok su se prisutni u sudnici meškoljili i ježili slušavši kako je polako, u mukama umirala mlada žena, Anka Lambert imala je hladan, jednoličan izraz lica Otac i suprug riječkih monstruma nakon presude hladno je prošao pokraj novinara bez komentara. Odvjetnice majke i sina smatraju da je presuda previsoka s obzirom da njihovim klijentima nije dokazana krivnja.

>> Ubijali su je polako - glađu, žeđu i drvenim palicama

>> Suđenje majci i sinu Lambert zbog ubojstva izgladnjivanjem

>> Počelo suđenje majci i sinu zbog izgladnjivanja djevojke do smrti

'Svi dokazi koji su provedeni u ovom postupku zapravo ne govore u prilog ovoj optužnici', rekla je Goranka Lovrić, odvjetnica Alena Lamberta. 

Žalbu je najavilo državno odvjetništvo koje je zatražilo najveću kaznu - 40 godina zatvora.

Malo je tko danas u sudnici mogao mirno slušati u kakvim je mukama živjela i umrla djevojka.

'To je bila njezina psihološka patnja, to se sada vidi, to je strašno bilo', rekla je Radojka Brnelić, majka ubijene Tanje.

Prema iskazima vještaka iz nekoliko psihijatrijskih ustanova u Hrvatskoj, forenzičara, i majka i sin su tijekom sporog, podmuklog ubijanja nevine djevojke bili ubrojivi. 

Oni imaju određene psihičke poremećaje, no ti poremećaji nisu utjecali na njihovu ubrojivost i oboje su bili u potpunosti svjesni da batinama, izgladnjivanjem i vezivanjem ubijaju djevojku koja je prema nalazima liječnika umrla u strašnim mukama. Zato su i dobili ovako visoke kazne.

Majka i sin Lambert ovom su se presudom pridružili zločincima poput Voškiona, Dvorskoga i Pezelja koji su za svoja nedjela osuđeni na visoke zatvorske kazne.

Više o ovom slučaju pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene