Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svidio joj se poklon

VIDEO: 'Američku zastavu čuvat ću blizu srca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Američku zastavu čuvat ću kao poseban poklon, blizu srca', rekla je tijekom posjeta Washingtonu hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Zastavu je Kosor dobila na poklon, a ona se zahvalila Amerikancima na 'čvrstoj i nedvosmislenoj potpori hrvatskoj od osamostaljenja do dana' i pozvala Amerikance da posjete našu zemlju kao turisti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skočko - radost u kući Skandal u susjedstvu: Načelnik djeci poklonio poznati pripravak za potenciju, roditelji bijesni Spomen obilježje u Dalju U Dalju Divljak strgnuo hrvatsku zastavu sa spomenika braniteljima, gazio je i pjevao uvredljive pjesme: Nije dugo trajalo

>> Biden snažno podupire Hrvatsku na europskom putu

Podsjetimo, Kosor se jučer u Bijeloj kući sastala s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom. Susret premijerke Kosor i američkog potpredsjednika Bidena protekao je u srdačnoj atmosferi, a tijekom jednosatnog razgovora Biden je odao priznanje hrvatskom doprinosu NATO-ovim operacijama u Afganistanu. Istaknuo je snažnu potporu SAD-a Hrvatskoj na putu u Europsku uniju. Pozdravio je i napore na unapređenju stabilnosti i odnosa u regiji.

Potpredsjednik Biden je pohvalio suradnju s Haaškim sudom. Povoljno izvješće glavnog haaškog tužitelja Brammertza jedno je od preduvjeta za nastavak hrvatskog približavanja Uniji. Potporu Hrvatskoj premijerka je tražila i u nizu susreta s američkim senatorima te kongresnicima iz Hrvatskog kongresnog kluba. Na kraju dvodnevnog boravka u SAD-u sastala se s predsjednicom predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi. Premijerka je obišla i Spomen muzej holokausta te razgovarala s predstavnicima židovskih udruga. Posjetila je i američko nacionalno groblje u Arlingtonu gdje je položila vijenac na Grobnici neznanih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene