Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnik dao otkaz

VIDEO Imotski: Ostali bez rodilišta, a sada 5000 žena nema ni ginekologa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imotski je prije nekoliko godina ostao bez rodilišta, a ovih dana i bez ginekologa.

Točnije, od dva liječnika, jedan je dao otkaz, i tako je svih njegovih pet tisuća pacijentica izgubilo mogućnost pregleda. Srećom pronađeno je rješenje, ali tek privremeno.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..." Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

Tek što su Imoćani izgubili rodilište sada im je otišao i jedan od dva ginekologa.
'Gospođe su došle, a nisu znale da je dotični doktor prestao raditi, vrata zatvorena', kaže jedna Imoćanka. 'Tako je to u Imotskom, uvijek nešto fali', dodala je druga.

Ordinacija Rebić radi, a liječnik iz druge ordinacije jednostavno je našao bolji posao i otišao. A u njega je upisano čak pet tisuća Imoćanki. Jedina opcija im je ići u Split ili Omiš.

Tajno ih snimao nalivperom: Evo odštete za žrtve!

Privremeno rješenje se ipak našlo. Splitski Dom zdravlja poslat će im na ispomoć ginekologa, dva dana u tjednu. Dok ne nađu stalnoga za Imotski. 'U Hrvatskoj ima zainteresiranih kolega. Sad treba vidjeti tko će ispunjavati uvjete', kaže Dragomir Petric, ravnatelj Doma zdravlja Split.

I u Splitu je pritisak na ginekološke ordinacije, doktorica Vrčić Pervan ima 6 i pol tisuća pacijentica. Puno je trudnica. Uz to ide na ispomoć na otok Vis. 'Ja i nekoliko mojih kolega idemo na Vis', kaže dr. Antica Vrčić Pervan.

Ako Imoćanke već ne rađaju u svome gradu, valjda će makar na pregled moći u Imotski. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene