Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici zadovoljni

VIDEO: Sredina siječnja, a u Gorskom kotaru ni grude snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovo doba godine obično obiđemo skijališta ili Delnice i zabilježimo kako tamošnji stanovnici, zabundani do grla, čiste snijeg, no danas je tamo bila prava proljetna temperatura.

U Ravnoj Gori, Mrkopolju i Fužinama snijega ni u tragovima. Izletnici ipak uživaju. 'Bio bi više red da je snijeg, pa bi se malo sanjkali. Vjerojatno su se lokalni stanovnici zaželjeli snijega', rekao je Saša Krmpotić iz Rijeke.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Ali Goranima je snijega preko glave. 'Imamo stalno snijeg i već nam ga je dosta. Prvi koji je pao, bio je užasan. Za jedan dan je napadalo dva metra', rekla je Josipa Mance iz Fužina.

Toplo vrijeme koristi se za sanaciju šteta od snijega. 'Iskoristiti ću ovaj lijep dan i ovo lijepo vrijeme da obrežem grane koje su trule i koje su oštećene od zadnjega snijega', rekao je Zdravko Brdar iz Vrata.

Na traktorima ralice su zamijenili plugovi. 'Vrijeme je za skijanje, a mi moramo orati', rekao je uz smijeh Tomislav Kezele. Na proljetnim temperaturama uživaju i srne.

>> Ravna Gora: Medvjed uživa u snijegu

>> VIDEO: 'Proljeće' izmamilo srne na livade

Griju se srne, a griju se i Gorani na suncu. 'Ušteda je na grijanju u svakom slučaju, jer inače treba jako puno drva tijekom siječnja', rekla je Nataša Možgar Kauzlarić iz Ravne Gore.

Već krajem tjedna očekuje se zahladnjenje i snijeg, pa će žičare na goranskim skijalištima biti u funkciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene