Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vezao se lancima zbog gubitka benzinske postaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnje odluke Općinskoga suda u Slavonskome Brodu da benzinska postaja u Lužanima na autocesti Zagreb - Lipovac blizu Slavonskoga Broda prijeđe u posjed INA-e dotadašnji vlasnik Drago Jurišić danas se lancima vezao za stup crpke prosvjedujući protiv te odluke.

Prosvjed je prekinuo nakon četiri sata na preporuku liječnika, jer je srčani bolesnik i nakon razgovora s brodsko-posavskim županom Šimom Đurđevićem, načelnikom brodsko-posavske Policijske uprave Mijom Kršićem te župnikom Robertom Ružićem. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Jurišić je zatim odvezen u bolnicu, a njegov odvjetnik Zoran Matajić za sutra je najavio konferenciji za novinare.

Jurišić tvrdi kako je prosvjednom htio pridonijeti da istina o
preuzimanju benzinske crpke, koja je, kako kaže, u vlasništvu njegove kćerke, iziđe na vidjelo.

Pismom upućenim svim redakcijama tražio je da na mjesto događaja dođu saborski zastupnici te predstavnici vlasti i pravosuđa s područja Brodsko-posavske županije.

U posjed bivše Energopetrolove benzinske postaje u Lužanima Jurišić je došao 2002. ugovorom o zamjeni nekretnina po kojem je Energopetrolu ustupio svoju crpku u bosanskoj Posavini.

INA, koja se do tada koristila postajom u Lužanima, to je pobijala pozivajući se na ugovor sklopljen sa sarajevskim Energoinvestom. Nakon petogodišnjeg sporenja odlukom Općinskoga suda u Slavonskom Brodu prisilnom ovrhom jučer je postaja predana u posjed INA-i.

Dragu Jurišića je tada zastupao odvjetnik Marko Marinović, suprug bivše ministrice Ingrid Antičević-Marinović. Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo potkraj prošle godine utvrdilo je da ona kao ministrica nije zlorabila položaj kad je 2002. potpisala suglasnost na ugovor o zamjeni nekretnina kojim je klijent njezina supruga, zadarskog odvjetnika Marinovića, stekao pravo na benzinsku crpku u Lužanima kod Slavonskog Broda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene