Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ova zastupnica:

'Nisam oštetila proračun, ne mislim dati ostavke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ponovit ću ono što sam rekla i kod pokretanja istrage. Vjerujem u naš pravosudni sustav i pravosuđe. Na sudu ću dokazati da nisam kriva', rekla je koprivnička gradonačelnica.

Koprivnička gradonačelnica i saborska zastupnica SDP-a Vesna Želježnjak u četvrtak je na konferenciji za novinare izjavila kako će na sudu dokazati da nije oštetila proračun, za što je tereti optužnica Općinskog državnog odvjetništva, te da neće dati ostavku na svoje funkcije.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

'Ponovit ću ono što sam rekla i kod pokretanja istrage. Vjerujem u naš pravosudni sustav i pravosuđe. Na sudu ću dokazati da nisam kriva i da nisam oštetila niti jedan proračun, niti gradski niti državni, i ne mislim dati ostavku niti na jednu funkciju - ni saborske zastupnice ni gradonačelnice', kazala je Vesna Želježnjak.

SDP-ovka 'dizala' lovu za putne troškove, a na posao dolazila - vatrogasnim vozilom!

Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je u srijedu optužnicu protiv koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak (1958.) , koju tereti da je kao saborska zastupnica od ožujka 2012. do lipnja 2013. na sjednice u Zagreb putovala vozilom Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice, ali za tu kilometražu ispisivala i naplaćivala putne naloge kao da je išla svojim osobnim vozilom, oštetivši tako državni proračun za 4940 kuna.

Na konferenciji za novinare u četvrtak Želježnjak je odgovorila i na nedavno mišljenje Povjerenstva za sukob interesa u kojem se navodi da je kao dužnonica morala u imovinsku karticu prijaviti kupnju automobila golf u studenome 2014. te zemljišta u Šišanu.

Rekla je da je automobil kupila svojom i suprugovom ušteđevinom, a dio novca je posudila. Zemljište je, kaže, kupio njezin suprug novcem od kćeri i zeta i potom ga u prosincu prenio na kćer.

Mišljenje Povjerenstva zatražila je sama Vesna Želježnjak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene