Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša ministrica pravosuđa

Vesna Škare Ožbolt o Ivanu Turudiću: "Sanader je rekao da je on 'naš dečko' i vršio pritisak na mene"

Vesna Škare Ožbolt, bivša ministrica pravosuđa
Vesna Škare Ožbolt, bivša ministrica pravosuđa Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX
Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt prisjetila se kako je izgledalo imenovanje Ivana Turudića na mjesto predsjednika Županijskog suda.

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt se prisjetila procesa imenovanja sudaca za vrijeme svog mandata, kada je jedan od kandidata za predsjednika Županijskog suda bio sadašnji kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić.

"U to vrijeme ja nisam imala njegovu sigurnosnu provjeru, niti su sigurnosne provjere 2004. godine bile obvezne za suce ili predsjednike sudova. Tada je ministrica pravosuđa imala u svojoj nadležnosti imenovanje predsjednika sudova", rekla je.

"Međutim, dolazile su kojekakve informacije i iz samog Vrhovnog suda da on nije osoba koja surađuje ili koja bi bila dobra za upravljanje sudom", dodala je u razgovoru za HRT.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Di si radosti? Oglasio se Turudić: Evo što kaže o sastancima s Mamićem, porukama s Josipom Rimac, Milanoviću…

Odgovarajući na pitanje zašto je bivši premijer Ivo Sanader inzistirao na imenovanju Turudića na predsjednika Županijskog suda te zašto je baš zašto je baš on bio "Sanaderov dečko", bivša ministrica je rekla da o tome ne može govoriti, ali i dodala da je na nju vršen pritisak.

"Ono što mogu reći je da je radio pritisak na mene. To vam može reći i Mladen Bajić i Luka Bebić i Vladimir Šeks i svi oni koji su bili na sastanku. Nisam ga htjela imenovati iz razloga koji bi se vidjeli kada bi se skinule oznake tajnosti. Nakon toga mi je Sanader u jednom telefonskom razgovoru zajedno sa Šeksom rekao: 'Ili ga imenuj ili snosi posljedice.' I ja sam snosila posljedice – smijenio me s mjesta ministrice pravosuđa", prisjetila se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene