Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti novih izbora

PUSIĆ OPTIMISTIČNA 'Očekujem da ćemo mi do Božića sastaviti vladu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ocijenila je u petak da bi Hrvatska mogla dobiti novu vladu prije Božića te napomenula da je SDSS važan partner u formiranju parlamentarne većine.

“Neće biti izbora. Bit će nove vlade”, rekla je Pusić agenciji Tanjug na marginama Ministarskog vijeća OESS u Beogradu, istaknuvši da predstoje pregovori i da su birači poslali jasnu poruku potporom dvjema velikim koalicijama te velikom potporom novoj političkoj platformi koja nije politička stranka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

“Moje čitanje te poruke je - svi ćete se malo namučiti, morate načiniti malo kompromisa i malo se prizemljiti”, prokomentirala je Pusić, ocijenivši da aktualna vlada ima dobre šanse.

“Mislim da dosadašnja vlada i naša koalicija ima realne, dobre šanse. Očekujem da ćemo mi prije Božića biti u stanju sastaviti vladu… Naravno treba prvo skočiti pa reći hop - ali blizu smo toga”, kazala je Pusić u izjavi za Tanjug.

U Mostu vlada optimizam, vjeruju da će Sabor danas biti konstituiran

Komentirajući položaj srpske zajednice na hrvatskoj političkoj sceni Pusić je rekla da “Srbi u Hrvatskoj imaju rezervirana tri mjesta u hrvatskom Saboru” te da je SDSS u jednoj izbornoj jedinici bila izravno u koaliciji koju predvodi premijer Zoran Milanović.

“Dakle - i politički gledano SDSS je vrlo važan partner i u formiranju parlamentarne većine i kroz to ima svoj utjecaj”, rekla je hrvatska šefica diplomacije ustvrdivši kako je aktualna vlada “išla čak i dalje od nekih zahtjeva” koje je imala srpska zajednica.

“Za mene je to pitanje mjere kvalitete zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj uopće i kvalitete zaštite ljudskih prava u svakoj zemlji. Dakle, ja bih mjerila kvalitetu zaštite ljudskih prava po Srbima u Hrvatskoj i po Hrvatima u Srbiji”, naglasila Pusić.

Šefica hrvatske diplomacije sudjeluje u Beogradu na 22. ministarskom summitu OESS-a koji danas završava rad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene