Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova poratnih društava

Pusić: Obrazovanje i gospodarsko jačanje žena ključno za mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić predsjedala je danas u New Yorku ministarskim sastankom Komisije za izgradnju mira na temu 'Gospodarsko osnaživanje žena u izgradnji mira' na kojem je istaknula kako je obrazovanje žena te njihovo sudjelovanje u gospodarstvu ključno za obnovu poratnih društava.

'Posebno je važno da žene u postkonfliktnim društvima imaju pristup svih gospodarskim resursima, tržištu i dobiju priliku zaraditi poštenu plaću', rekla je Pusić na sastanku koji se održava na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a. Na skupu je sudjelovalo dvanaest ministara vanjskih poslova te brojni predstavnici državnih institucija i nevladinih organizacija.

>> Pusić: Rješenje 'lex Perković' bit će danas ili sutra

'Žena ulaže u obitelj i školovanje djece, i to 90 posto svoje zarade dok samo 40 posto muškaraca čini to isto', upozorila je hrvatska ministrica.

Pusić na Općoj skupštini UN-a sudjeluje u sklopu izaslanstva koji predvodi predsjednik Ivo Josipović. Ranije je sudjelovala na predstavljanju Deklaracije o iskorjenjivanju spolnog nasilja u sukobima, a idućih dana bit će na sastancima inicijativa 'Equal Futures Partnership' i 'Education First' koje se također bavi unapređenjem položaja žena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha" Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene