Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'HNS drži stabilnost'

Pusić: 'Koalicija je stabilna, nema potrebe za prijevremenim izborima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje bi li SDP-ovcima preporučila da učine sa Slavkom Linićem ono što je HNS učinio s Radimirom Čačićem, koji je izbačen iz stranke, Pusić je odgovorila da su to neusporedive situacije.

Predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić danas je u Rijeci na konferenciji za novinstvo istaknula da je koalicija stabilna i koalicijski odnosi dobri, te da će HNS držati tu stabilnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vodstvo HNS-a u Tuhelju Pusić: Izjava ruskog ministra da je Balkan na rubu rata krajnje zabrinjava Slika nije dostupna Unutarstranački izbori PROMJENE U HNS-U Pusić predstavila 5 imena - Tko će biti novi predsjednik?

'Nisam velika prijateljica momačkog nadmetanja. Za mene je obnašanje dužnosti u prvom redu odgovornost. Ljude manje zanima slaganje pojedinaca u stranci, a više vlastiti životi', rekla je Pusić, odgovarajući na pitanja novinara o političkoj situaciji nakon smjene ministra financija Slavka Linića.

Sa sastanka ministara u Vladi: 'Nije dobro, može biti bolje'

Smatra da će kandidat za ministra financija Boris Lalovac dobiti podršku u Saboru te poručila da nema razloga za prijevremene izbore jer koalicija ima solidnu većinu i odgovornost.

Na pitanje bi li SDP-ovcima preporučila da učine sa Slavkom Linićem ono što je HNS učinio s Radimirom Čačićem, koji je izbačen iz stranke, Pusić je odgovorila da su to neusporedive situacije.

Na pitanje ugrožavaju li koaliciju odnosi unutar SDP-a te odlasci iz HNS-a u Inicijativu za osnivanje nove stranke Narodne stranke-reformisti, Pusić je kazala da su ta događanja u HNS-u više psihološke nego političke prirode. U HNS-u nema poteškoća, funkcioniramo najnormalnije i tako ćemo nastaviti, a SDP je stranka koja ima snagu i koja će stabilizirati momentalnu situaciju, rekla je Pusić.

Proračun se ne puni, a javni dug sve je veći; Oporba: 'HNB ne čini dovoljno'

Visoki dužnosnici HNS-a su došli danas u Rijeku kako bi obilježili otvaranje novih stranačkih prostorija na Korzu. Puaić je ocijenila da je riječki i županijski HNS na uzlaznoj putanji, s novom generacijom političara koji pokazuju da se može, ne samo u HNS-u nego i u politici uopće, djelovati bez svađa i konflikata, bez momačkog nadmetanja.

Predsjednica regionalnog saveza HNS-a i saborska zastupnica Nada Turina Đurić ustvrdila je da su snaga HNS-a ljudi i istaknula da je ovdašnja stranačka organizacija u proteklih pet-šest godina narasla za 400 posto. U subotu su na Korzu, prije otvaranja stranačkih prostorija, HNS-ovi ministri Vesna Pusić, Andrea Zlatar Violić, Ivan Vrdoljak i Anka Mrak Taritaš razgovarali s građanima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene