Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vesna Pusić

''Mrak Taritaš je baš prava gazdarica za Zagreb, ona je sposobna za to''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić održali su konferenciju za novinare povodom lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju.

Još samo danas kandidati i njihove stranke imaju priliku poslati poruku, jer sutra počinje izborna šutnja za predstojeće lokalne izbore koji će se odvijati u dva kruga - 21. svibnja i 4. lipnja. HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu glavnog grada je Anka Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

S obzirom da ankete pokazuju da se za drugi krug u Zagrebu bore Milan Bandić, Sandra Švaljek i HNS-ova kandidatkinja Mrak Taritaš, Pusić je upitana da prokomentira što ako u drugi krug umjesto njihove kandidatkinje uđe Švaljek.

''Gospođe Švaljek u drugom krugu neće biti, to je očito. Gospođa Mrak Taritaš koja je baš prava gazdarica za Zagreb, odgovorna, pametna poštena žena, krenula je s pet posto. Kad je 2015. krenula u tu ideju, ona je imala pet posto potpore i došla je do prvog ili drugog najboljeg rezultata i očito ulazi u drugi krug. Imam dovoljno povjerenja u nju, ali i u pamet svojih sugrađana da će u drugom krugu preći 50 posto. Ona će raditi zahtjevan i težak posao, ali je za to sposobna'', zaključuje Pusić.

HNS je spreman testirati svoju snagu i kvalitetu kandidata, protiv, kako kaže Ivan Vrdoljak, vrlo opasnih i populističkih politika koje su došle.

"Iza nas ostaju autoceste, stanovi, izgrađeni vrtići, škole. Iza populista i ekstremista koji su se pojavili u zadnjih nekoliko godina u Hrvatskoj ostaje sumnja, sumnja što su namjere, i sumnja u budućnost Hrvatske", kazao je Vrdoljak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene