Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz New Yorka

Vesna Pusić odgovorila kancelarki Angeli Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska šefica diplomacije Vesna Pusić u New Yorku je reagirala na razočaranost njemačke kancelarke Angele Merkel zbog slučaja 'lex Perković'.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u utorak je u New Yorku, gdje boravi na zasjedanju Opće skupštine UN-a, ocijenila da je njemačka kancelarka Angela Merkel rekla da od Hrvatske očekuje da ispuni sve preuzete obveze možda zato što zbog zauzetosti izbornom kampanjom nije primijetila da je to već učinjeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgođeno glasovanje Josip Leko: Ustavne promjene ostavljene da 'fermentiraju' Slika nije dostupna 'Velika podvala SDP-a' Vladimir Šeks: HDZ-u podmeću kukavičje jaje!

>> Što je Angela Merkel poručila Hrvatskoj?

'Koristim ovu priliku da čestitam Angeli Merkel na odličnom rezultatu; ona je već prije spominjala da će nakon izbora doći u Hrvatsku i svakako je vrlo dobrodošla. Budući da je bila zaokupljena izbornom kampanjom, možda nije ni vidjela da se Hrvatska uskladila s preuzetim obvezama', rekla je Pusić.

'Kao ministrica vanjskih i europskih poslova svojim neposrednim poslom smatram i brigu za to i mislim da smo to riješili i da će se u idućih nekoliko dana vidjeti da je to riješeno', zaključila je.

Ministrica je prokomentirala i pisanje Novog lista o promjeni stajališta HNS-a o mijenjanju Ustava.

'Radi se o ideji o drugačijoj formulaciji, dakle ne samo o političkim ubojstvima nego i svim onima koje se kvalificira kao teška', rekla je Pusić, dodajući da je, zajedno s vodstvom svoje stranke, saslušala argumente premijera i kolega iz Vlade i da su ocijenili da su ti argumenti racionalni i da će ih podržati.

Pusić se u ponedjeljak na rubu zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku sastala s iranskim kolegom Mohamadom Džavalom Zarifom i ocijenila da je na posljednjim izborima u Iranu na vlast došla nova ekipa koja je apsolutno spremna liberalizirati politiku i uskladiti se s nekim zahtjevima glede nuklearnog programa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene