Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA SVAKU POHVALU

Veliko finale akcije Korak u život: Humana srca napunila HNK i osigurala stipendije djeci bez roditeljske skrbi

Valentina Baus uživo iz HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Valentina Baus uživo iz HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stipendije za Korak u život (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stipendije za Korak u život (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Valentina Baus uživo iz HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Valentina Baus uživo iz HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stipendije za Korak u život (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Stipendije za Korak u život (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stipendije za Korak u život (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Stipendije za Korak u život (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stipendije za Korak u život (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/5 >>
Akcijom "Korak u život" skuplja se pomoć djeci bez odgovarajuće skrbi roditelja, a finale akcije održava se u Hrvatskom narodnom kazalištu humanitarnom izvedbom baletne predstave Labuđe jezero.

Emanuela ima 21 godinu. Vesela je i raspjevana, no njezina životna priča nije ni približno takva.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Akcija Korak u život Dokaz da se želje mogu ostvariti: Podijeljeno 19 stipendija mladima koji žele doći do uspjeha

"Svoju obiteljsku situaciju ne znam najbolje, jedino što znam jest to da me mama ostavila kad sam bila mala i bila sam još kao manja u domovima. Imam udomiteljicu koju zovem baka. Ona mi jako pruža veliku podršku, da nje nema ne znam gdje bih bila danas", kaže Emanuela.

Zbog toga što je prerano rođena, Emanuela na jedno oko ne vidi, dok na drugo vidi svega pet posto. To je nije spriječilo da prije tri godine upiše Katolički bogoslovni fakultet. Za studiranje joj je dobro došla stipendija akcije Korak u život u iznosu od 1600 kuna na mjesec.

"Stipendija meni dosta dobro koristi za uvećavanje materijala, bilo literature, bilo skripti", kaže Emanuela.

Ana je također stipendistica i strastvena sportašica koja trenira australski nogomet, studira hortikulturu na Agronomskom fakultetu. Svoju obitelj je morala napustiti sa sedam godina.

"Otišla sam zato što moji roditelji nisu imali dovoljno novca da nas financiraju pošto nas je bilo puno. Kad si mlađi nije ti lako, uvijek se pitaš što bi bilo kad bi bilo, ali stvarno sam se super snašla. Zahvalna sam svima koji su mi pomogli da se izgradim u osobu kakva sada jesam", kaže Ana.

A u tome pomaže akcija Korak u život koja je u 9 godina podijelila 220 stipendija.

"U ovih 9 godina je 21 milijun kuna investiran u te mlade ljude koji zaista to i zaslužuju. Jer ti mladi ljudi koji dolaze iz tih težih okolnosti i još kad izraze želju da bi studirali i uspješno studiraju, pa to je zaista za svaku pohvalu", kaže Dražen Vikić Topić iz Rotary Cluba.

Vjetar u leđa curama poput Emanuele i Ane dobro dođe. One su dokaz da se bez obzira na to koliko bilo teško, uz želju i volju sve može.

Veliko finale akcije ''Korak u život" održava se večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu gdje se izvodi humanitarna baletna predstava Labuđe jezero.

Sav novac od prodaje ulaznica ide u dobrotvorne svrhe i to kako bi se omogućio nastavak školovanja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. 

U Hrvatskoj godišnje u prosjeku 200 takve djece završi srednju školu i nemaju mogućnost za daljnje fakultetsko obrazovanje. Ono što im akcija Korak u život pruža jest stipendija u trajanju od 5 godina.

Ulaznice su rasprodane, a dvorana je bila prepuna. Riječ je zaista o jednoj lijepoj priči koja traje već devetu godinu za redom.

Pomoći se može i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002. Pozivom se donira pet kuna koje će pomoći nekome na putu do njegove stipendije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene