Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvojili 12 mandata

Veliki uspjeh SDP-a u Varaždinu: "Konačno mogu normalno raditi. Ne moram plivati vezanih ruku"

Aktualno Galerija Izbori u Varaždinu, ilustracija - 2 Izbori u Varaždinu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izbori u Varaždinu, ilustracija - 4 Izbori u Varaždinu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Izbori u Varaždinu, ilustracija - 5 Izbori u Varaždinu, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Izbori u Varaždinu, ilustracija - 6 Izbori u Varaždinu, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr +1 Neven Bosilj Galerija 1/6 >>
SDP od jučer samostalno vlada Varaždinom. Lista predvođena aktualnim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće osvojila je 12 mandata, što je dovoljno za natpolovičnu većinu.

Nakon što su prebrojeni svi glasovi, Lista predvođena aktualnim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem na izvanrednim izborima za varaždinsko Gradsko vijeće osvojila je 12 mandata, što je dovoljno za natpolovičnu većinu SDP-a.

"12 od 21 vijećnika dozvoljava mi da konačno mogu normalno raditi, da ne moram plivati vezanih ruku. Građani su se odlučili i rekli: 'Dajte priliku ovom čovjeku da vidimo može li on to odraditi ili ne.'", rekao je Bosilj.

Pročitajte i ovo Prijevremeni izbori u Varaždinu - 2 Lokalna samouprava Prijevremeni izbori u nekoliko općina i gradova: "Ne obećavati, nego raditi!"

Pročitajte i ovo Prijevremeni izbori u Varaždinu - 3 Prijevremeni izbori Varaždin u rukama SDP-a, u Čabru pobjeda Nezavisne liste

Riječ je o neočekivanom i velikom uspjehu stranke koja je u dosadašnjem sastavu Vijeća imala pet mandata. HDZ je ostao na tri mandata, lista Ivana Čehoka je sa šest je pala na četiri, a Reformisti Radimira Čačića s dva na jednog vijećnika.

"Mislim da HDZ svojim rezultatom može biti zadovoljan, a kada gledamo političke stranke u novoizabranom Gradskom vijeću, jedine opcije koje su zapravo ostale su HDZ i SDP", rekao je Damir Habijan, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene