Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije srebrne, jedna brončana

Veliki uspjeh hrvatskih učenika: Osvojili medalje na matematičkoj olimpijadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 6. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi hrvatski su učenici u pojedinačnom dijelu natjecanja osvojili dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Mislav Balunović i Mihael Marović osvojili su srebrne medalje dok je Roko Žaja osvojio brončanu medalju. Na ekipnom natjecanju bili su treći, osvojivši brončanu medalju, priopćilo je vodstvo hrvatskih natjecatelja.

Šesta po redu Srednjoeuropska matematička olimpijada održavala se od 6. - 12. rujna u švicarskom gradu Solothurnu, a na njoj su Hrvatsku predstavljali Erik Banek (2. razred), Vlatko Crnković (2. razred) i Mihael Marović (3. razred) iz zagrebačke XV. gimnazije te Mislav Balunović (2. razred) iz Gimnazije Matije Mesića u Slavonskom Brodu, Aleksandar Bulj (3. razred) iz Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci i Roko Žaja (3. razred) iz Gimnazije Franje Petrića u Zadru, priopćilo je vodstvo hrvatskih natjecatelja. Voditelji ekipe bili su Tonći Kokan i Stipe Vidak.

Na natjecanju učenici provedu dva dana po pet sati rješavajući zahtjevne zadatke iz raznih područja matematike, jedan dan pojedinačno, a drugi dan cijela ekipa zajedno.

Pročitajte i ovo Oskar znanja 2023. - 4 Najveće i najprestižnije priznanje "Budite ustrajni u onome što radite, uspjeh će biti zagarantiran": Dodijeljen Oskar znanja učenicima Slika nije dostupna Evo što su osvojili Hrvatski srednjoškolci pomeli konkurenciju na natjecanjima u Indoneziji

>> Najbolji hrvatski matematičar reda i medalje iz informatike, fizike, kemije, logike

Prva Srednjoeuropska matematička olimpijada održana je 2007. u Austriji i od tada se održava svake godine krajem kolovoza ili početkom rujna. Na njoj sudjeluju učenici iz deset zemalja: Austrije, Češke, Hrvatske, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije i Švicarske.

Sljedeće godine 7. srednjoeuropska matematička olimpijada održat će se u Veszpremu u Mađarskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene