Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HSU organizira

Sindikati organiziraju velike prosvjede u rujnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi kojima se traži ukidanje kriznih poreza i vraćanje stope PDV-a na 22 posto organizirat će Hrvatska udruga sindikata u Puli, Rijeci, Vinkovcima, Osijeku, Šibeniku, Splitu te u Zagrebu.

Ozren Matijašević predsjednik Hrvatske udruge sindikata najavio je prosvjede za rujan, kako kaže, zbog ponašanja Vlade te katastrofalnog stanja državnih financija i gospodarstva. Na prosvjede poziva nezaposlene, radnike, studente, umirovljenike i sve koji žele dostojanstven život, a dobrodošli su i ostali sindikati. Prosvjedi počinju u Vinkovcima 9. rujna i završavaju 15. rujna u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

>> 'Bolje da nam daju injekciju za eutanaziju'

>> Krizni porez stavlja građane u neravnopravni položaj

HUS osim navedenog traži i izuzimanje iz sustava PDV-a što više artikala široke potrošnje, povlačenje vladine odluke o davanju preporuke poduzećima u pretežnom vlasništvu države da smanjenje plaće radnika za deset posto, ukidanje menadžerskih ugovora i hitan obračun s kriminalom i korupcijom. Zgroženi su destimulacijom osobne potrošnje građana te traže maksimalnu zaštitu domaće proizvodnje.

'Ako nismo složni u našem nastupu, oni gore na vrhu se neće uplašiti', poslao je u priopćenju Josip Dell'Olio iz Građanske inicijative 'Stegnite vi svoj remen bando lopovska!' koja je suorganizator rujanskih prosvjeda. 

Hoćete li izaći na prosvjede?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene