Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POMOGLA I KIŠA

Ugašen požar kod Skradina: Vatrogasci se povukli, područje natapa kiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar kod mjesta Lozovac kraj Skradina ugađšen je oko 20 sati. Izgorjelo je 270 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a zbog njega su preventivno bili evakuirani i gosti iz kampova u mjestu Skočići.

Požar, koji je izbio oko 13:25 kod Lozovca, nedaleko od Skradina, ugašen je u 20 sati, potvrdio je Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu Požar u Staroj Mokošnici kod Dubrovnika U blizini crkve Zapalilo se krovište kod Dubrovnika: Na terenu pet vatrogasnih vozila

"Vatrogasne snage su raspuštene nakon što smo u 20 sati ugasili požar, a kiša natapa cijelo to područje", rekao je večeras zapovjednik Dukić za Hinu.

Zbog velikog požara potpomognutom snažnim jugom, poslijepodne su bila angažirana četiri kanadera te više od 80 vatrogasaca.

Izgorjelo je 270 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a preventivno su bili evakuirani i gosti iz dvaju kampova u mjestu Skočićima, nedaleko Skradina.

Stanje se popravilo predvečer

Stanje na tom požarištu već je predvečer bilo puno bolje. Gasiteljima je pomogla i kiša koja je počela padati u poslijepodnevnim satima.

"Situacija na cijelom požarištu trenutno je puno bolja nego prije sat, dva, iako na cijeloj liniji požara mjestimice ima otvorene vatre. Ipak, vatra više ne ugrožava objekte, a najvažnije je da su obranjene kuće i dva kampa u Skočićima blizu Skradina iz kojih su gosti preventivno evakuirani", rekao je tada Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Tijekom dana požar su gasile sve raspoložive vatrogasne snage s područja Šibenika, a pomagala su im i tri kanadera, no oni su u poslijepodnevnim satima povučeni s požarišta.

Požar, koji je izbio oko 13 sati, nastavilo gasiti sedamdesetak vatrogasaca s 20 vozila.

Privremeno bila zatvorena i autocesta

Zbog požara je privremeno bila zatvorena i autocesta Zagreb-Split, između čvorova Pirovac i Šibenik, no oko 16:10 otvorena je ponovo za sav promet. 

"Požar još uvijek napreduje prema odmorištu Krka. Svi zaseoci su ugroženi, pa vatrogasci gase od kuće do kuće", rekao nam je Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika, danas oko 15:30, dodajući da je na tom području isključena struja. 

Situacija je bila vrlo ozbiljna, jer je vatrogascima posao otežavalo jako jugo. (S.Ve./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene