448046
448046
448046
448046
448046

'Velike stranke podmeću onima koji nude rješenja'

  • , 26.08.2016., 16:38
  • Autor:
  • komentara

Kada se pojavi netko tko ima hrabrosti imenom i prezimenom stati iza konkretnih rješenja, aktiviraju svi oni kojima stanje kaosa i beznađa odgovara te kroz pojedine medije počinju s grubim napadima i to u nepotpisanim tekstovima, rečeno je na konferenciji.

 
 
 
 
Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Čelnici koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku u petak su na konferenciji za novinare ustvrdili da velike stranke uz pomoć pojedinih medija namjerno skreću pozornost s bitnih na sporedne teme, te da podmuklo podmeću onima koji nude rješenja za ključne probleme.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Kada se pojavi netko tko ima hrabrosti imenom i prezimenom stati iza konkretnih rješenja, aktiviraju svi oni kojima stanje kaosa i beznađa odgovara te kroz pojedine medije počinju s grubim napadima i to u nepotpisanim tekstovima, rečeno je na konferenciji.

Ističući da su za probleme u društvu odgovorni tzv. domoljubi iz velikih stranaka, ocjenjuju da za "tobožnjim" domoljubljem posežu kada ne znaju što će i kako će, ne birajući pri tom sredstva.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić ustvrdio je kako se radi o namjerno insceniranom promidžbenom prepucavanju predstavnika HDZ-a, SDP-a i Mosta sa Srbijom, dodavši kako se domovina brani očuvanjem resursa, imovine i radnih mjesta, a ne predizbornom demagogijom.

Glavni ekonomski strateg koalicije Ivan Lovrinović ustvrdio je da njihova koalicija jedina iznosi rješenja najvećih problema, "svjesno preuzimajući rizik da ih zbog toga neki mogu napadati vadeći iz konteksta riječi, brojke i zareze".

''Ostali svoja rješenja drže u ladicama, odnosno nemaju ih. Zato kažu - ne može se. A kada dokažemo da se može, onda tvrde da se nešto ne smije. Pozivamo ih da objasne zašto se ne smije i da kažu na čijim su platnim spiskovima te hoće li zastupati interese građana ili interese lobija", istaknuo je Lovrinović.

Podsjetio je kako je objavio video u kojem na jednostavan način pojašnjava kako se može suzbiti nezaposlenost te kako se skupi krediti mogu zamijeniti jeftinijima - što bi omogućilo razduživanje države, tvrtki i građana, istaknuvši da su tvrdnje iz tog videa nepotpisani autori u pojedinim medijima pokušali ismijati i diskreditirati. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se