Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Hlađenje na sve načine

OBOREN POVIJESNI REKORD Vatrogasci upozoravaju da ne roštiljate u prirodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I vatrogasci savjetuju da ne roštiljate u prirodi.

Temperatura zraka u Hrvatskoj tijekom četvrtka rijetko je gdje bila niža od 30 stupnjeva Celzijevih. U Splitu je toliko bilo tijekom noći, a u 15 sati je oboren povijesni rekord za kolovoz. Na Marjanu je izmjereno 38,5 stupnjeva!

Pročitajte i ovo Ilustracija Upozorenje stručnjaka Mediteranska zemlja obara povijesne toplinske rekorde, temperature idu do 50 stupnjeva: "Ovo će naštetiti svima" Riječani su spas od vrućina potražili na moru Velika galerija FOTO Toplinski val udara žestoko: Pogledajte gdje su sve građani potražili spas od vrućine

U osječkoj zračnoj luci izmjereno je i više, jer je 39 stupnjeva bilo u 17 sati. U cijeloj zemlji dežurne službe poput hitne i vatrogasaca imaju povećan broj intervencija.

Hitna pomoć diljem Hrvatske bilježi povećan broj intervencija, uglavnom zbog tegoba uzrokovanih vrućinom.

Zbog dugotrajne suše i vatrogasci imaju posla. Opatijski su posljednjih dana gasili deset požara iako cijelo ljeto patroliraju Učkom.

'Naše ophodnje su svakodnevne. Mi možemo eventualno apelirati na građane da se suzdrže od bilo kakvih roštilja u prirodi', poziva zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija, Gordan Filinić.

Zbog velike vrućine ulice ostale prazne

Temperature zraka u 14 sati posvuda su prelazile 30 stupnjeva Celzijevih. Rekorderi su Beli Manastir, Knin i Split s 38, Makarska i Krk s 37 i Osijek s 36 stupnjeva. Tek na Zavižanu, Puntijarki i u Pargu kod Čabra zrak je bio nešto svježiji. U Senju već rano ujutro temperatura je bila iznad 30.

I Splićani su umorni od visokih temperatura. Živa se nije spustila ispod 30 stupnjeva već četrdesetak dana.

Dubrovčani i njihovi gosti spas od vrućina potražili su u vodi brojnih gradskih fontana.

Kupanjem u moru, hlađenjem uz fontane, ventilatore ili ovlaživače zraka - svatko je spas od vrućine tražio na svoj način. Poštujući osnovne liječničke upute i ovaj će se toplinski val lakše podnijeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene