445736
445736
445736
445736
445736

Makarska rivijera: Velike smjene turista koje prate velike gužve

  • , 06.08.2016., 13:02
  • Autor:
  • komentara

Na Makarskom primorju prvi kolovoški vikend u znaku je velike smjene turista, koju prate jako velike gužve na prilaznim cestama turističkim mjestima.

 
 
 
 
Stigli Talijani (Video: Dnevnik Nove TV)
Stigli Talijani (Video: Dnevnik Nove TV)

S makarske rivijere ovoga će vikenda otputovati više od 15.000 gostiju, a jednako toliko stići će ih na odmor u ljetovališta od Brela do Gradca, doznaje se od turističkih radnika i hotelijera koji ističu kako će se nakon vikenda na tom područjku odmarati više od 60.000 turista.

Udarni ljetni vikend znatno je 'pojačao' promet na državnoj cesti D8, a gužvama pridonosi i jaka kiša te mokri kolnici. Vozi se u dugim kolonama, usporeno i s povremenim zastojima, gužve se stvaraju na prilaznim cestama turističkim mjestima, a posebice prema Makarskoj gdje je kolona vozila iz smjera Splita duža od osam kilometara.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je znatno pojačan i vozi se u koloni dugoj oko dva kilometra, dok na prometnici Makarska – Vrgorac preko Biokova vozi u kraćim isprekidanim kolonama.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prvoj i drugoj prijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za Brač, pa je tridesetak vozila s putnicima ostalo čekati prvo poslijepodnevno isplovljavanje.

Na liniji Drvenik – Sućuraj od subote ujutro neprekidno plove dva trajekta, u Drveniku se na ukrcaj čeka duže od sat vremena, a u Hvaru sat i pol do dva.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu uglavnom sa zakašnjenjem od pola sata do sat vremena, a unatoč dodatnim linijama u dolasku i odlasku autobusi su popunjeni. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se