Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Granica sa Slovenijom

Nekima ovako izgleda jedini put do Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mi koji ovuda idemo tek povremeno ne preostaje nam drugo nego da bdijemo i pazimo kuda i kako vozimo.

Kao znak, uglavnom uzaludnih upozorenja i opomena uobičajio je izraz: Glas vapijućeg u pustinji! Kad izostaje reakcija i nema odgovora obično kažemo - Čudni su puti gospodnji. Kad pak ni tada nema odgovora onda bi rekli i neku prostu riječ i dodali: Oprosti im Bože jer ne znaju što čine. Sve to mi se vrzma po glavi kada sam jučer prošao državnu granicu iz smjera Slovenije (sela Planine ) u hrvatsko Novo selo Žumberačko.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku

Mi koji ovuda idemo tek povremeno ne preostaje nam drugo nego da bdijemo i pazimo kuda i kako vozimo. Stanovnici ovoga kraja uglavnom su tvrda vjere i imaju više ufanja i nadanja nego mi koji smo tu tek u prolazu. I kad smo već kod prispodoba i evanđelja svi oni kojima je ovo jedini put u Europu kao deset djevica ( teško da ih u ovom kraju ima i pet ) s upaljenim fenjerima gledaju u daljinu i željno iščekuju bar jedan kamion pun asfalta i radnike nekog od komunalnih poduzeća. Blago onima koji vjeruju, a ne vide ništa čudno u znakovima, putokazima i putevima Gospodnjiim. Naročito ovim po Žumberku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene