446655
446655
446655
446655
446655

Proslava Velike Gospe Svetištu Majke Božje na Trsatu

Središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Svetištu Majke Božje na Trsatu predvodio je u ponedjeljak navečer riječki nadbiskup Ivan Devčič, koji je poručio vjernicima da od Marije uče kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, a misnom slavlju je, uz tisuće vjernika, nazočila i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

 
 
 
 
Misno slavlje na Trsatu (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Misno slavlje na Trsatu (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)

"Draga braćo i sestre večeras smo se okupili u ovom svetištu da od Marije učimo kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, da joj se, zbog njezine vjernosti i predanosti, zajedno s Elizabetom divimo te ju ujedno molimo za pomoć kako bismo i mi u svakom trenutku svoga života mogli Bogu odgovoriti - neka mi bude po tvojoj riječi," rekao je nadbiskup Devčić.

Govoreći o Marijinu uznesenju na nebo, kazao je da kršćanstvo inzistira na tome da čovjek poslije smrti nastavlja živjeti ne samo kao duša, nego i kao tijelo te da je to Isus potvrdio svojim uskrsnućem od mrtvih, objavivši se svojim učenicima u tijelu koje je prije smrti posjedovao, ali sada u preobraženom obliku.

Marija poziva da poput nje budemo Bogu trajno zahvalni za bezbrojna dobročinstva kojima nas ne predstaje obdarivati i da je najveće dobročinstvo, za koje mu i ona zahvaljuje, upravo dar vječnog spasenja po Isusu kristu, Sinu Božjem, rekao je nadbiskup Devčić.

Čestitajući blagdan Velike Gospe, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je novinarima je da joj je drago što je danas na Trsatu. "Iznimno mi je drago biti ovdje, ipak je ovo moj dom. Dolazim na Trsat na Velu Gospu otkako znam za sebe, a kao predsjednica moram i u druge dijelove Hrvatske, ali ipak često moram dolaziti i ovdje," kazala je. (Hina)
 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se