Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KORLAET NA POPLAVLJENOJ TREŠNJEVCI

VELIKA GALERIJA Dramatične fotografije pokazuju kaos u kojem se jutros našao dio Zagreba: Ulice i podrumi pod vodom

Aktualno Galerija Poplava u Zagrebu - 3 Poplava u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Zagrebu - 1 Poplava u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Zagrebu - 3 Poplava u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Zagrebu - 4 Poplava u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +19 Poplava u Zagrebu - 3 Galerija 1/24 >>
Zbog puknute vodovodne cijevi u Selskoj ulici u nedjelju rano ujutro poplavljen je dio zagrebačke gradske četvrti Trešnjevka sjever.

Dotok vode u puknutu vodovodnu cijev u Selskoj ulici zaustavljen je oko 7:40 sati, a potom je krenula sanacija terena. Vatrogasci pomažu stanovnicima ispumpavati vodu iz poplavljenih podruma i suterena, a zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb Siniša Jembrih kazao je da je sada situacija pod kontrolom.

"Prva službena dojava stigla je u 6:40 sati nakon čega su vatrogasci i djelatnici Vodoopskrbe stigli na teren. Postoji polica osiguranja i sva šteta koja je nastala bit će nadoknađena. Instalacije nisu u najboljem stanju, ali već su krenule zamjene na vrelovodu. Ukupno je pet DVD-ova izašlo na teren. Dat ćemo sve od sebe da ova naknada štete s polica osiguranja bude napravljena što prije", poručio je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet, koji je izrazio suosjećanje građanima.

Najteže stanje je u Selskoj i okolnim ulicama - Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se voda slijevala u bujicama, a poplavljene su i prostorije Nogometnog kluba Trešnjevka te je voda došla i do sportske dvorane Trešnjevka, poznatije kao Kutija šibica.

Promet Selskom ulicom je obustavljen, a ogromna rupa koja se otvorila na mjestu gdje je pukla cijev u Selskoj ulici ispred kućnog broja 173 neke je podsjetila na krater od bombe. Voda je na pojedinim dijelovima prometnica izdigla asfalt i vjerojatno će biti potrebni veći zahvati.

Pročitajte i ovo Poplavljena Selska u Zagrebu - 1 PUKNUĆE VODOVODNE CIJEVI Bujica vode u Zagrebu slijevala se satima, obustavljen je promet, otvorila se rupa, građani su očajni: ''Ovo je kao da je pala bomba''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JEFTINO STANOVANJE Ida pretvorila slavne podrume u smrtonosne klopke: O životu u njima vlada zakon šutnje, a sada je voda progutala i jedno dijete

''Izišli smo na teren sa zatvaranjem cjevovoda. Odmah smo išli zatvoriti sjevernu komoru da se voda ne bi vraćala prema jugu, dok je za zatvaranje ventila u komori trebalo oko sat vremena. Djelatnici će proći po ulicama i popisati svu štetu koja će se isplatiti putem naše police osiguranja. Vjerujem da će do 16 sati biti popravljen dio cjevovoda, a u narednih dan-dva bi se mogao normalizirati promet. Ispričavam se građanima na ovom neugodnostima. Nikada nije pala tolika količina oborina koliko se danas izlilo vode na cestu i to vidimo po šteti koja se dogodila'', kazao je, prenosi Večernji list, direktor Vodoopskrbe i odvodnje (ViO) Grada Zagreba Marin Galijot.

ViO je donio izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog cjevovoda od Jadranskog mosta čija će priprema dokumentacije trajati oko dvije godine, nakon čega će se raspisati javni natječaj za samu rekonstrukciju, najavio je Golijat.




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene