447803
447803
447803
447803
447803

Veliki interes za državne stanove: Stiglo 300 ponuda, jedan nikoga nije zanimao

  • , 24.08.2016., 16:54
  • Autor:
  • komentara

Javni poziv za prikupljanje ponuda za najam 21 državnog stana u Zagrebu objavio je 20. srpnja Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), koji je osnivač tvrtke Državne nekretnine (DN), a rok za ponude istekao je 23. kolovoza.

 
 
 
 
Najam državnih stanova (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Najam državnih stanova (Foto: Dnevnik.hr) - 5

Za oglašeni najam 21 državnog stana u Zagrebu stiglo je više od 300 ponuda, a sklapanje ugovora s ponuditeljima predviđa se za 20 stanova, jer za jedan nije ni bilo ponuda, doznaje se u srijedu iz državne tvrtke Državne nekretnine d.o.o. koja operativno provodi i dovršava natječaj za najam stanova.

Javni poziv za prikupljanje ponuda za najam 21 državnog stana u Zagrebu objavio je 20. srpnja Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), koji je osnivač tvrtke Državne nekretnine (DN), a rok za ponude za najam stanova istekao je 23. kolovoza, kada su javno otvorene u sjedištu DUUDI-ja u prisustvu velikog broja ponuditelja.

"Najviše ponuda za najam, 38, stiglo je za stan na adresi Braće Cvijića u Španskom, dok primjerice za stan u Babonićevoj ulici nije stigla nijedna ponuda", ističu iz tvrtke DN.

Od ostalih ponuda izdvajaju još stan u Zagrebačkoj Ilici površine 46,51 metar četvorni za koji je stiglo 28 ponuda, što je drugi stan po iskazanom interesu, kojeg slijedi stan od 36,95 metara četvornih u Preradovićevoj ulici za koji je stiglo 25 ponuda.

"U odnosu na dosad provedene natječaje za najam stanova u vlasništvu RH, iskazano je najveće zanimanje potencijalnih najmoprimaca, čime se još jednom pokazalo da postoji tržište za najam stanova u državnom vlasništvu", komentiraju iz DN-a.

Dodaju da će sve ponude dodatno analizirati i obraditi prije potpisivanja ugovora, nakon čega će konačne rezultate objaviti na web stranicama www.hr-nekretnine.hr i www.imovina.gov.hr, a svakog pojedinog ponuditelja i pismeno obavijestiti o rezultatima.

Za sada se iz DN-a nije moglo doznati koje su postignute cijene mjesečnih najamnina za pojedini stan.

U javnom pozivu za najam 21 državnog stana u Zagrebu početni iznosi mjesečnih najamnina kretali su se od najmanjih 262,50 kuna do najvećih 1.216,50 kuna, pri čemu je najveća bila za stan od 81,10 četvornih metra u Čalogovićevoj ulici u Novom Zagrebu, a najmanja za najmanji stan u toj ponudi, od 17,50 metara četvornih u Klaićevoj ulici u centru grada.

Stanovi su se tijekom javnog poziva mogli i pogledati, a po svemu sudeći stanovi će u najam ponuditeljima s najpovoljnjim ponudama s kojima će se za svaki pojedini stan sklopiti ugovor o najmu na rok od pet godina, uz mogućnost produljenja na još pet.

Ugovorom će se regulirati i uvjeti održavanja te korištenja stana, pri čemu ponuditelji osim najamnine imaju obvezu i plaćati sve troškove režija te održavanja, ali stanove ne mogu rekonstruirati bez pristanka najmodavca niti mogu, ako i dobiju pristanak, tražiti povrat uloženog.

Najmoprimac može stan koristiti samo za stanovanje, a nikako za daljnje iznajmljivanje ili neke druge namjene. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se