Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema 'Feragosta'

Velik broj Talijana odustao od ljetovanja, hoće li to utjecati na sezonu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog krize, Talijani odustaju od ljetovanja, pa tako i u Hrvatskoj. Prema procjenama iz talijanskih izvora ovoga ljeta putovat će 30 posto manje Talijana.

Splitsko-dalmatinska županija već zadnjih par godina bilježi lagani pad kad je riječ o talijanskim gostima, tako da na ovom području mnogi vjeruju da se to neće puno osjetiti, predviđanja turističke zajednice su da bi ove sezone mogao biti pad od otprilike 5 posto, no treba još vidjeti što će ove godine biti s katamaranskom linijom Split-Pescara.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

No područje Istre i Kvarnera prošlih je godina imalo dobre rezultate što se tiče talijanskih turista, a ove godine, već u prvih pet mjeseci zabilježili su minus od 12 posto.

>> Produženi vikend daje izvrstan turistički rezultat

Oni gosti iz Italije koji su i stigli, zadržat će se kraće nego obično. 'Nekad smo ostajali i 2 mjeseca. Sada ljudi dolaze na tjedan dana, neki čak i manje', rekla nam je jedna turistkinja iz Italije.

Turistički djelatnici, talijansku recesiju, itekako su osjetili. Tih tradicionalnih gostiju sve je manje. 'Moram priznat da su najave za ovu godinu skromne sve skupa nažalost jedan konstantan pad sa talijanskog tržišta', rekao je direktor jednog hotela, Marin Mijović.

Ovi podaci međutim ne brinu mjerodavnog ministra. Kao ni činjenica da ove godine na ljetovanje neće svaki treći Talijan. 'Sigurno će se to odraziti na posjetu Hrvatske, no to je za nas i veliki izazov mi smo destinacija koja ima dobar odnos između cijene i kvalitete i vjerujemo da kod nas pad neće biti tako velik', rekao je resorni ministar Veljko Ostojić.

Manjak Talijana, nada se, nadomjestit će gosti s drugih tržišta. Na taj način stvari bi trebale ići po planu repriza prošlogodišnjeg uspjeha.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene