441831
441831
441831
441831
441831

'Glavni cilj terorista je obeshrabriti ljude i izbaciti ih iz njihove svakodnevice'

  • , 29.06.2016., 20:50
  • Autor:
  • komentara

Posebno za Novu TV val terorističkih napada na njegovu zemlju komentirao je veleposlanik Turske u Hrvatskoj, Ahmet Tuta.

 
 
 
 
Veleposlanik Turske u RH za Dnevnik Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV)
Veleposlanik Turske u RH za Dnevnik Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV)

Pretpostavljamo da stalno primate novosti, koje su najnovije? Je li se situacija normalizirala?

Istraga još traje. Još nije gotova, prema turskim vlastima, ali prvi znakovi upućuju da je najvjerojatnije napad izveo ISIL.

To je još jedan veliki napad ove godine, što Turska čini u borbi protiv terorizma?

Turska se bori na različitim područijma. ISIL i Kurdska radnička partija su glavni počinitelji napada ove godine. Ako govorimo o trenutačnoj situaciji u Turskoj moramo uzeti u obzir okruženje.

Kako se Turska bori na dva različita fronta?

Sirija je plodno tlo za sve te teroriste, ISIL i Kurdsku radničku partiju. Iskreno, ako situacija u Siriji ne bude pod kontrolom, međunarodnoj će zajednici biti teško boriti se protiv te prijetnje. Kao Turska, očekujemo od međunarodne zajednice da pokaže solidarnost i da zajedno ustanemo protiv terorzima.

Je li Turska sigurna zemlja? Ako odlučim sutra ići u Istanbul, mogu li se ondje osjećati sigurno?

Glavni cilj terorista je obeshrabriti ljude i izbaciti ih iz njihove svakodnevice. Imamo dvije opcije ili će prevladati naš način života, ili njihov. Na primjer, sedam sati nakon sinoćnjeg napada, svi međunarodni letovi iz Istanbula su krenuli. Život ide dalje i moramo nastaviti tako.

Ima li situacija utjecaj na gospodarstvo?

Zapravo ne. U ekonomskom smislu, nije pogođeno ništa. Naravno, ako se ovo nastavi ovako, dugoročno, moglo bi biti posljedica.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se