Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključno Poglavlje 23

Veleposlanici važniji od javnosti: Kosor diplomatima prezentira izvješće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strani diplomati će prije hrvatske javnosti doznati što se događa u pravosuđu.

Nakon što je Vlada jučer prihvatila izvješće o Poglavlju 23 koje će poslati u Bruxelles, odlučila ga je najprije prezentirati veleposlanicima članica EU, a tek onda hrvatskoj javnosti. Tako će strani diplomati akreditirani u Zagrebu doznati što se događa u pravosuđu i prije nego građani Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon odluke austrijskog suda Pusić i Pupovac: Izručenje Sanadera nema veze s poglavljem 23. Slika nije dostupna Sastanak s Bošnjakovićem Kosor: Uložili smo ogroman napor i postigli efekt

Izvješće se usvaja u sklopu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora navedenom Poglavlju, utvrđenim u Zajedničkom stajalištu Europske unije za poglavlje pregovora pravne stečevine 23. 'Pravosuđe i temeljna prava', od 25. lipnja 2010. i Pregovaračkom stajalištu Republike Hrvatske za poglavlje pregovora pravne stečevine 23. 'Pravosuđe i temeljna prava', od 19. veljače 2010. godine.

>> U izvješću o pravosuđu spominje se i čelnik Hrvatskih voda i suradnici

>> Vlada usvojila Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23.

U Banskim dvorima se nadaju da će Izvješće uvjeriti Bruxelles kako Hrvatska doista vodi, pa i dobija bitku s korupcijom, što je ključna točka za završetak pregovora o pristupanju EU. U Izvješću tako, između ostalog, stoji, kako smo ekskluzivno izvijestili u utorak u Dnevniku Nove TV, da se procesuira Ivo Sanader, bivši zamjenik ministra vanjskih poslova i bivši premijer, a izvijestili smo i da se u dokumentu spominje i čelnik Hrvatskih voda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene