Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ne poštuju se hrvatski zakoni

Večernjakovci premijerki: Neki su honorarci i po 16 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo mjesec dana traje štrajk novinara Večernjeg lista koji je počeo nakon što je uprava u novom kolektivnom ugovoru htjela smanjiti materijalna prava. Novinari su ministre pred Vladom željeli upozoriti, kako tvrde, da se zakoni u Večernjaku ne poštuju.

Tako neki, optužuju, rade kao honorarci i po 16 godina. Večernjakovci kažu kako samo žele pošten kolektivni ugovor. S njima se susrela i premijerka Kosor. Obećala je pomoć, ali i poručila kako svi moraju poštovati hrvatske zakone.

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara''

>> SDP traži dolazak Popijača u Sabor zbog 'Večernjaka'

'Mi samo tražimo priznavanje naših stečenih prava i to samo u onom obujmu u kojem ova situacija, kriza u Hrvatskoj, kriza u medijima, dopušta. Ništa kruha prego pogače ili pogače preko kruha. Želimo skroman ali kvalitetan kolektivan ugovor, ali ne nailazimo na pozitivan odgovor s druge strane', kazao je Anton Filić, predsjednik sindikata Večernjeg lista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene