Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno pada

Novi snježni pokrivač prekriva Zagreb, u Gorskom kotaru ima ga više od metra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zima ne odustaje, stigao je novi snježni 'val'.

Je li snijeg pao i u vašem gradu? Fotografije nam šaljite na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Nakon što je u središnjem dijelu Hrvatske dan protekao bez oborina, snijeg je u večernjim satima ponovno počeo padati. I tijekom nedjelje čekaju nas nove oborine, no snijeg koji će padati bit će sve mokriji i sve čašće će prelaziti u kišu, a slijedi i zatopljenje.

Vrlo nestabilno bit će u Dalmaciji, posebno na jugu gdje uz jak južni vjetar i grmljavinu lokalno može biti i izraženijih pljuskova.

Snijeg zatrpao Gorski kotar, u Istri ga napadalo 20-ak centimetara

Snijeg je još jutros ponovno zabijelio kopneni dio zemlje, unutrašnjost Istre, ali i obale sjevernog Jadrana te otoke Krk i Cres. Nakon snježne noći koja je donijela nove desetke centimetara, snijeg je ponegdje nastavio padati i jutros, a bit će ga i u noći sa subote na nedjelju.

Najviše ga je palo u Gorskom kotaru, gdje je ponegdje palo i više od metra snijega. U Delnicama, primjerica, visina snijega je 110 centimetara.

>> VIDEO Rakovica: 20-ak šlepera zapelo u snijegu, zimska služba nema goriva za ralice?

Snježni val nošen vjetrom noćas je zahvatio Istarsku županiju, a u unutrašnjosti Istre mjestimice je palo i više od dvadeset centimetara novog snijega. Temperature su protekle noći na cijelom poluotoku bile ispod ništice.

Snijeg je zabijelio i Pulu, no snježne radosti u najvećem istarskom gradu nisu bile dugog vijeka, zbog porasta temperature. Po podacima Istrameta tijekom dana se u južnom djelu Istre i uz obalu očekuje porast temperature zraka i kiša pa će se tanki snježni pokrivač otopiti.

U unutrašnjosti Istre, pak, snijega ima između 10 i 20 centimetara. Unatoč snijegu, prema podacima policije na istarskim cestama nema teškoća u prometu, a tijekom noći su zabilježene svega dvije prometne nezgode u Pazinu i Labinu u kojima nije bilo ozlijeđenih.

Na istarskome ipsilonu prometuje se bez teškoća, ali potreban je povećan oprez i obvezatna je zimska oprema

Za veći dio cesta na području Istarske županije i dalje su na snazi zimski uvjeti pa vozila trebaju imati imati zimsku opremu.

Snijeg zabijelio Rijeku i okolicu

Rijeka je subotnje jutro dočekala pod sniježnim pokrivačem visine 17 centimetara pa su se pojavili problemi u prometu na većini prometnica u gradu i okolici.

Gusti snijeg počeo je padati sinoć oko 22 sata i padao je do 3 sata ujutro. Snijeg je prekrio i cijelu okolicu Rijeke te kvarnerske otoke. U Gorskom kotaru je palo novih 30 do 40 centimetara snijega tako da ga u najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj, Begovom Razdolju ima 195 centimetra. U Pargu kod Čabra jutros je izmjereno 115 centimetara, a u Delnicama i Crnom Lugu 110 cm.

U gradu je proglašen treći stupanj pripravnosti zimske službe, sve raspoložive ekipe čiste prometnice, a posebno je otežan autobusni promet prema višim dijelovima grada.

Na županijskim linijama većina cesta nije očišćena te autobusi prometuju s velikim kašnjenjima, doznaje se iz komunalnog poduzeća Autotrolej.

Zimski uvjeti, odnosno zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te obavezna zimska oprema za sva vozila na području Primorsko-goranske županije vrijede na cestama na području Viškova, Klane, Matulja i Kastva te u zaleđu Opatije, Mošćeničke Drage i Lovrana pa čak i na otocima Krku, Cresu i Lošinju, javio je HAK.

Za sav promet su zatvorene ceste od Batera u zaleđu Novog Vinodolskog do Stalka, ceste Gornje Jelenje-Mrzle Vodice i Lič-Lukovo, a samo osobna vozila mogu cestom preko Učke, od Veprinca preko prijevoja Poklon.

Zimski uvjeti vrijede i za dio cesta u Gorskom kotaru, a autocesta Rijeka-Zagreb je otvorena za sva vozila.

Problemi u prometu

U Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, dijelu Like, Istre i središnje Hrvatske vozi se otežano na pojedinim cestama zbog snijega, dok su u ostalom dijelu Hrvatske kolnici mokri ili vlažni i skliski, izvijestio je večeras Hrvatski auto-klub.

Na većini državnih i županijskih cesta proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3).

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme!

Zimski uvjeti proglašeni su i na većini cesta na području Labina, Viškova, Klane, Matulja i Kastva, Donje Stubice, u zaleđu Opatije, Mošćeničke Drage i Lovrana te na otocima Krk, Cres i Lošinj.

Sljemenska cesta, Istarski ispilon, Jadranska magistrala na dionici Senj-Karlobag (D8) i D23 Žuta Lokva-Senj su otvorene za sva vozila uz obaveznu zimsku opremu.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog snijega i vjetra): D218 Dobroselo-Mazin i ŽC5094 Bater-Breza-Stalak. Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta D25 Gospić-Karlobag.

Zbog zimskih uvjeta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: D3 Karlovac-Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, D32 GP Prezid-Delnice, D42 Stubica-Vrbovsko-Ljubošina-čvor Ogulin-Josipdol-Poljanak-Drežničko Selište, D100 Porozina-Mali Lošinj, D102 Šmrika (D8)-Krk-Baška, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D403 čvor Škurinje-Rijeka, D404 čvor Draga-čvor Vežica-Rijeka, D427 čvor Marčelji-Viškovo-čvor Rujevica, D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja-Križišće-Jadranovo te na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Senja.

Za sav promet zatvorene su županijske ceste ŽC5032 G.Jelenje-Mrzle Vodice i ŽC6062 Lič-Lukovo zbog snježnih nanosa, a ŽC5047 Veprinac-Učka (stara cesta preko Učke) otvorena je samo za osobna vozila.

U Lici, dijelom središnja i sjeverozapadna Hrvatska: D1 GP Macelj-Karlovac, D6 GP Jurovski Brod-Karlovac-Brezova Glava-Vojnić-Vojišnica, D8 Karlobag-Sveta Marija-Magdalena, D23 Duga Resa-Kapela-Žuta Lokva, D25 Korenica-Gospić, D36 Karlovac-Šišljavić, D42 u mjestu Poljanak, D50 Žuta Lokva-Lički Osik-Gračac, D52 Špilnik-Korenica, D218 GP Užljebić-Dobroselo, D534 Budak-čvor Gospić,

ŽC5201 Selište-Prijeboj.

Za sva vozila zatvorene su ceste na području Krivog Puta.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina plovi prema redu plovidbe, cesta od Cresa prema Porozini je očišćena.

Trajekt na relaciji Lopar-Valbiska prevozi samo osobna i dostavna vozila.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Korčula, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Vis, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Katamaran na relaciji Split-Bol-Jelsa (polazak u 16.00 sati) plovi za Jelsu bez pristajanja u luci Bol.

Zbog nogometne utakmice, u nedjelju 24. veljače 2013. izmijenjen je plovidbeni red trajekata:

Split-Vis umjesto u 19 sati isplovit će u 21 sat, Split-Rogač umjesto u 19 sati isplovit će u 21 sat, Split-Supetar umjesto u 20,30 sati isplovit će u 21 sat, Split-Stari Grad umjesto u 20,30 sati isplovit će u 21 sat.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene