Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za nezaposlene 1.200 kuna novčane naknade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. listopada najviši iznos mjesečne novčane naknade za nezaposlene iznosit će 1.200 kuna, 200 kuna više nego do sada, odlučila je hrvatska Vlada.

Najniži iznos koji primaju korisnici naknade evidentirani na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje neće se mijenjati, pa će i dalje iznositi 976 kuna.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Povećanje najvišeg iznosa naknade sa 1.000 na 1.200 kuna, premijer Ivo Sanader objašnjava prije svega visokim stupnjem gospodarskih aktivnosti koji je doveo i do najmanjeg broja i najniže stope nezaposlenosti u zadnjih 10 godina.

Krajem kolovoza na Zavodu za zapošljavanje bilo je evidentirano 242.851 nezaposlenih, što je, po riječima ministra gospodarstva Branka Vukelića, najmanji broj od kada se vodi evidencija.

'Korisnika naknade bilo je 53.606, što je puno manje u odnosu na početak godine kada je bilo oko 70.000 korisnika naknade', kaže Vukelić.

Prema procjenama, za povećanu naknadu za nezaposlene do kraja ove godine trebat će oko 24 milijuna kuna, što je već osigurano u proračunu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji će u ovoj godini za naknade ukupno izdvojiti 802,8 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene