Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija u Kini

Već šesti oboljeli od ptičje gripe ove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac zaražen ptičjom gripom u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Guizhou u bolnici je u kritičnom stanju, priopćilo je kinesko ministarstvo zdravstva.

To je šesti slučaj ptičje gripe u ljudi koji je Kina prijavila ove godine. Kinesko ministarstvo zdravstva je na svom internetskom portalu objavilo da je najnovija žrtva 29-godišnji muškarac s prezimenom Zhou koji se razbolio 15. siječnja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na engleskoj farmi otkriven virus H5N1 Slika nije dostupna FAO: Virus H5N1 mogao bi postati endemski u Europi

>> Nema novih slučajeva ptičje gripe

>> Novi slučaj ptičje gripe na Tajlandu

>> Nigerija: Novi visokopatogen soj ptičje gripe

Posljednjih tjedana u Kini je od ptičje gripe umrlo četvero ljudi. 'Epidemiološki nalazi pokazuju da je pacijent bio izložen virusu H5N1 na tržnici peradi', kratko je priopćilo ministarstvo koje dodaje da nitko s kim je on bio u dodiru ne pokazuje znakove bolesti.

Soj virusa H5N1 i dalje je uglavnom proširen među pticama. Stručnjaci kažu da postoji opasnost da virus mutira u oblik koji bi se mogao prenositi s čovjeka na čovjeka, što bi moglo uzrokovati pandemiju i smrt milijuna ljudi. Uz ovu najnoviju žrtvu, u Kini je zaraženo najmanje 36 ljudi, od kojih je do danas umrlo 24.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene