449221
449221
449221
449221
449221

Već prijavljeno 11.000 promatrača, broj nije konačan

  • , 06.09.2016., 14:37
  • Autor:
  • komentara

Noćas se do ponoći putem elektroničke aplikacije prijavilo više od 11 tisuća promatrača, a točan broj znat će se krajem tjedna.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Broj promatrača na prijevremenim parlamentarnim izborima 11. rujna mogao bi se približiti onome s izbora u studenome, kada ih je bilo oko 13.500, s obzirom na to da ih je dosad već prijavljeno više od 11.000.

Točan broj promatrača znat će se krajem tjedna, a zasad se zna da ih se noćas do ponoći putem elektroničke aplikacije, koja se koristi kad se po izbornoj jedinici prijavljuje više od 20 promatrača, prijavilo više od 11 tisuća.

Tom broju trebat će dodati birače koji su se izravno obratili povjerenstvima izbornih jedinica, pa će njihov konačan broj biti poznat krajem tjedna.

Po dostupnim podacima, najviše promatrača, preko 7.000, prijavio je HDZ, HNS je prijavio 457, SDP, 417, HSS 64, Most 82.

Poznato je i da će izbore pratiti šest promatrača Romskog nacionalnog vijeća te 13 udruge GONG, kao i strani promatrači, konkretno iz Gruzije, Koreje, s Kosova.

Zakon dopušta da izbore prate promatrači političkih stranaka, birača koji su predložili neovisnu listu, strani i promatrači nevladinih udruga. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se