Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija na cestama

Vozači, oprez! Ovo su kazne koje vas čekaju ako pijete i vozite!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U policiji apeliraju na građane da budu odgovorni i ne sjedaju za upravljač pod utjecajem alkohola.

Već ovoga vikenda mnogi slave Martinje. Sve ljubitelje dobre vinske kapljice koji planiraju sjesti za upravljač, treba podsjetiti na rigorozne kazne. Kolike su, donosi Dnevnik Nove TV.

Do 0.5 promila alkohola u krvi, uz prekršaj, kazna je 700 kuna. Od 0. 5 do 1 promila kazna je od 1000 do 3000 kuna. Za koncentraciju od 1 do 1.5 promila kazna je od tri do pet tisuća kuna. Oni s više od 1.5 promila platit će kaznu od 5000 do 15.000 kuna.

Svako odbijanje testiranja i prisutnost droge kažnjava se, također, s 5 do 15 tisuća kuna ili zatvorskom kaznom od 60 dana.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Martinje: Rekorder je imao 2,35 promila alkohola u krvi!

I u policiji apeliraju na građane da budu odgovorni i ne sjedaju za upravljač pod utjecajem alkohola. Evo što savjetuje Viktor Forjan iz Službe za sigurnost cestovnog prometa, PU Zagrebačke: 'Naš osnovni savjet za vozače je da unaprijed razmišljaju o tome, da unaprijed odrede i osmisle kako će se sigurno vratiti svojim domovima, svojim kućama.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene