Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pusić o prosvjedu protiv ćirilice

'Važno je da skup bude čist od šovinističkih ispada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić za današnjeg je boravka u Trogiru izjavila kako očekuje da na sutrašnjem zagrebačkom prosvjedu protiv uvođenja ćirilice neće biti šovinističkih ispada, da svatko ima pravo na svoj politički stav, ali da je nužno poštivati zakon.

"Vrlo je važno da sutrašnji skup bude apsolutno čist od šovinističkih ispada", rekla je Pusić odgovarajući na upit kako komentira za sutra najavljeni prosvjedni skup u Zagrebu protiv uvođenja ćiriličnih natpisa u Vukovaru. Po njezinm riječima svatko, ako ima argumente i potrebu izraziti svoj politički stav ima na to i pravo, no "temeljni je politički stav da u Hrvatskoj postoje zakoni koji su na snazi i koje treba poštivati."

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna Promijenjen statut grada Šef vukovarskog SDSS-a nakon ukidanja ćirilice: "Pogažen je minimum ljudskih prava. Ovo je ogroman korak unazad"

>> Veleposlanstvo SAD-a poziva na oprez zbog prosvjeda protiv ćirilice

Unutar toga postoji mogućnost razgovora o tajmingu, o kriterijima itd., ali mislim da zakoni ne funcioniraju po načelu samoposluživanja, rekla je ministrica Pusić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene