Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednje pipreme

Vatrogasci spremni za sezonu požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci obavljaju posljednje pripreme za sezonu. Ove će godine na Jadran u pomoć stići 1.150 sezonskih vatrogasaca s 40 vozila, a dodatno se opremaju i lokalni DVD-i.

Uoči sutrašnjeg blagdana zaštitnika vatrogasaca - Svetoga Florjana u Lici se razgovaralo o brzoj i efikasnoj reakciji u ovoj sušnoj godini koja već sada po broju požara obara sve rekorde. Lovinački vatrogasci od danas su bogatiji za dobro opremljen kamion. Darovano vozilo dobro će im doći jer će zamijeniti old timera u borbi protiv vatre na nepristupačnim terenima.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

>> Vatrogasci dobili robot koji gasi vatru u srcu požara

'Mi smo sada dobili jedno vozilo sposobno braniti imovinu i živote stanovnika', rekao je Danijel Jurjević, načelnik općine i član DVD Lovinac. Vladinim mjerama štednje ukinute su neke sezonske vatrogasne baze, ali je povećan broj vatrogasaca na terenu i kupuju se vozila. 'Mi smo išli radije, umjesto da novac ulažemo u smještaj i prehranu dislociranih vatrogasaca, da taj novac ulažemo u opremu i tehniku koja će ovdje ostati permanentno 12 mjeseci', rekao je ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić.

Vatrogascima će pomagati i zračne snage za koje je osigurana još bolja logistika za brže djelovanje. 'Aktivirat ćemo aerodrom Udbina, naime, na aerodrom Udbinu smo donijeli jedan otvoreni rezervoar koji će puniti airtractore', rekao je Tomislav Vuko, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje. Prošle godine u cijeloj Hrvatskoj bilo je 3.700 požara. Ova je godina rekordna!

'Za prva četiri mjeseca 800 intervencija na području Ličko senjske županije, od toga 680 požara otvorenog prostora', otkrio je Ivica Radošević, županijski vatrogasni zapovjednik LSŽ. Opreznijim ponašanjem s vatrom, ističu vatrogasci, sačuvat ćemo netaknutu prirodu poput Velebita koji je samo ove godine već nekoliko puta gorio.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene