Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili djevojčicu

Vatrogasac heroj: Kad su je donijeli, samo joj je glavica virila van

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesvakidašnja akcija osječkih vatrogasaca. Iz limene kante spasili su zaglavljenu djevojčicu. Nesmotrena igra skrivača sretno je završila.

Osječki vatrogasci mislili su da je ovo još jedan poziv za intervenciju. Potrčali su prema izlazu. 'Kad smo došli u dvorište imali smo što vidjeti. Mama je, i susjed, ili ne znam tko, su donijeli bačvu. Iz te bačve je virila samo glavica od te curice male. I oni su to iz nekog karavana automobila izvadili van', rekao nam je Drago Pranjić, vatrogasac.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

U limenoj kanti nalazila se 7-godišnja djevojčica iz koje nije mogla izaći. 'U biti to je bila da li neka igra žmire ili nešto slično jer se ona htjela sakriti', ističe vatrogasac Pranjić. 'Ona je stavila nogicu u stijenku i koljenom kako je propadala dolje se to zaglavilo. Međutim, kako je ona onemoćala, kako je izgubila snagu, tak je propadala sve više i koljeno i nogice su sve više i više zaglavljivale u to', ispričao je.

Vatrogasci su se odmah primili posla. Sa škarama su u dvije minute izrezali kantu te uspješno iz nje izvadili djevojčicu. Heroj Drago kaže kako je djevojčica bila jako hrabra i strpljiva. Nada se da da ovakvih intervencija više neće biti. 'Lijepo je da su djeca vani na igralištima, na travnjacima, ali da ipak paze gdje će se igrati, gdje će se sakrivati', upozorava vatrogasac Pranjić.

U znak zahvale, roditelji djevojčice donijeli su vatrogascima kolače što je osječke heroje uistinu ganulo. Sretni su što su mogli pomoći. Ne smatraju se herojima jer to je kažu - njihov posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene