Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kanaderi nemoćni zbog bure

Vatrena stihija hara Istrom i Dalmacijom: Gorjelo od Vodnjana do Šestanovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrena stihija cijeli dan na požarištima od Istre do Dalmacije, a u pomoć, tamo gdje je zbog bure to bilo moguće, pristigli su i kanaderi.

Tri kanadera gasila su požar na otoku Viru, a u dva navrata bili su i na Košljunu na Pagu. Gasili su požar i u Vrani kod Biograda koji je buknuo prijepodne, a zatim i onaj na Brodarici kod Šibenika. Prvi put ove sezone, kanaderi su letjeli i prema Vodnjanu i Istri, a poslijepodne na požarište kod Benkovačkog Sela i Lišana Ostrovičkih.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Kanader, ilustracija Saniraju rubne dijelove U gašenju požara kod Grebaštice ozlijeđena četiri vatrogasca

Za požarište, koje je od nedjelje ujutro aktivno u blizini Šestanovca i Ciste Provo, kanaderi su nemoćni zbog bure, koja i gasiteljima na terenu otežava posao. Vatrena buktinja koja hara Dalmacijom, gasila se na sve moguće načine kako se vatra ne bi prošilila do kuća. Na terenu su sve moguće raspoložive snage kako vatra ne bi prešla na drugu stranu i ugrozila ljude i imovinu.

Dok na jednoj strani gase, na drugoj novi požar, a svemu kumuje i jaka bura. Nekoliko stotina hektara šume i makije - progutala je vatra. Pojedina mjesta privremeno su evakuirana, a policija je mještane kasnije pustila do kuća.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene