Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nastavljeno restrukturiranje

Varteks prodao nekadašnji pogon: Sredstva idu za plaćanje kredita i plaće zaposlenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varteks d.d. prodao je neaktivnu imovinu u Novom Marofu. Sredstva dobivena prodajom iskoristio je za vraćanje dugoročnih kredita banaka te za isplatu plaća zaposlenicima.

Varteks d.d. sklopio je ugovor o kupoprodaji nekretnine u Novom Marofu koja se prostire na 33.389 četvornih metara. Radi se o nekadašnjem pogonu tvrtke Varteks u kojem je proizvodnja obustavljena prije više od desetljeća, a prodaja nekretnine dio je plana monetizacije neaktivne imovine u cilju povećanja solventnost i očuvanja financijske stabilnosti tvrtke.

Pročitajte i ovo Radnici Varteksa u štrajku I dalje očekuju sastanak s Habijanom Oglasili se radnici Varteksa: "Ponuđen nam je zajam kojim bi se platile sve zaostale plaće, to nam je najrealnija šansa" Radnici Varteksa - 5 Hoće li pronaći rješenje? Iz Varteksa poručili da očekuju termin sastanka kod ministra Habijana: On se čudio što se uprava već nije javila

Kako navode, postignuta kupoprodajna cijena u skladu je s fer tržišnom vrijednosti nekretnine, a Varteks je sredstva dobivena prodajom iskoristio za vraćanje dugoročnih kredita banaka te za isplatu plaća zaposlenicima.

''Varteks d.d. i u 2022. godini fokusiran je na očuvanje radnih mjesta i održavanje stabilnih novčanih tokova. Nastavlja se restrukturiranje i optimizacija poslovnih procesa i prodaja neaktivne imovine, a paralelno smo posvećeni aktivnostima snaženja vlastitog modnog brenda'', poručio je Tomislav Babić, predsjednik Uprave Varteksa.

Aktualno U jednoj se hrvatskoj županiji proizvodi lijek za koji ovih dana svi pitaju: "Bočica od 30 mililitara dovoljna je za 15 doza" Traži se jod - 1 Traži se jod - 1 Foto: DNEVNIK.hr Traži se jod - 2 Traži se jod - 2 Foto: DNEVNIK.hr Traži se jod - 3 Traži se jod - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Traži se jod - 4 Hrvatska U jednoj se hrvatskoj županiji proizvodi lijek za koji ovih dana svi pitaju: "Bočica od 30 mililitara dovoljna je za 15 doza" 1/4 >>
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene