Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slaže se s predsjednicom

Varga za konsenzus oko reforme zdravstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je u ponedjeljak da se oko potrebe uspostave konsenzusa oko ključnih pitanja slaže s novoizabranom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i predsjednikom u odlasku Ivom Josipovićem, koji je također pozivao na zajedništvo oko "velikih stvari", među kojima je i reforma zdravstva.

Slažem se i s bivšim predsjednikom i s novom predsjednicom da bi oko zdravstva trebalo postići nacionalni konsenzus, izjavio je Vraga novinarima upitan za komentar inauguracijskog govora novoizabrane predsjednice u kojemu je pozvala da se oko ključnih pitanja u Hrvatskoj prevladaju podjele i razlike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona!

Uoči predstavljanja projekata javno-privatnog partnerstva u zdravstvu, Varga je najavio da će u četvrtak biti poznato hoće li dječja onkologija biti preseljena iz bolnice u Klaićevoj na novu lokaciju.

Sabor nastavlja s raspravom o razvoju bolnica

Struka koja radi na preseljenju imat će konačnu riječ o tome postoje li stručno-medicinske zapreke za bilo kakvo izmještanje iz Klaićeve bolnice, izjavio je Vraga u vezi najavljenog preseljenja dječje onkologije u Kliniku za tumore KBC-a Sestara milosrdnica.

Ministar je prošlog tjedna potvrdio da se razgovara o privremenom ustupanju slobodnih kapaciteta Instituta za tumore za korištenje dječje onkologije, dok se ne izgradi nova Klinika za dječje bolesti u Zagrebu.

Kao jednu od mogućih lokacija za izgradnju nove dječje bolnice naveo je zemljište oko KB-a Dubrava, a u medijima se proteklog vikenda spekuliralo da se razmatra i zemljište KBC-a Sestara milosrdnica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene