Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varga u Zaboku

Projekt "Zdravo i fino" samo je početak, djecu treba obrazovati o zdravoj prehrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Željeli bismo da se projekt nastavi, da radimo zdrave slatkiše i pića", kazala su djeca.

Ministar zdravlja Siniša Varga sudjelovao je u ponedjeljak na završnoj promociji projekta "Zdravo i fino" u Zaboku, poručivši da je usvajanje zdravih životnih navika od najmlađe dobi ključno za očuvanje zdravlja budućih generacija. Dječje gradsko vijeće koje djeluje u sklopu Društva Naša djeca Zabok organiziralo je projekt "Zdravo i fino" sa ciljem promoviranja, odgajanja i obrazovanja djece i mladih o zdravoj prehrani, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Pročitajte i ovo Oblaci i promjena vremena (Davor Puklavec/PIXSELL) Kraj babljeg ljeta Stigla velika promjena vremena: U većini krajeva kiša, a na ovim mjestima mogla bi pasti i koja pahulja snijega Slika nije dostupna PAPIROLOGIJA SPOTICANJA Gdje je zapelo? Bolnice još nisu dobile sredstva za veterane, ali ni ugovore o redovnom godišnjem financiranju

Osim radionica zdravoga kuhanja, djeca su stekla znanja o obradi eko-vrta, na kreativnim radionicama tiskali su set plakata o zdravoj prehrani i zdravlju, kalendar za 2016., te su snimili CD s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravlje.

Hrvati pretjeruju sa soljenjem hrane, a Varga preporučuje ljetni meni

Organizatori su poručili da je djeci kuhanje zanimljivo i zabavno, da najbolje uče kroz rad, a aktivnim sudjelovanjem u pripremanju jela najbolje osjete okus namirnica. "Željeli bismo da se projekt nastavi, da radimo zdrave slatkiše i pića", kazala su djeca. Voditeljica radionica zdravoga kuhanja Snježana Krpes predstavila je svoju kuharicu "Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima", u kojoj je, s obzirom da su djeci posebno zanimljive zdrave poslastice i napitci, desertima posvećena zasebna cjelina.

"Iznimno me veseli što će ova kuharica pomoći roditeljima i dječjim vrtićima da se podsjete kako je najzdravije i najukusnije kuhati svojoj djeci", izjavio je Varga. Za završnu degustaciju napravljen je izbor zdravih i finih jela iz kuharice prema godišnjim dobima i zdravim desertima, a svim sudionicima projekta podijeljene su potvrde i zahvalnice za sudjelovanje i pomoć u aktivnostima projekta.

"Nadamo se da je ovo tek početak jer je usvajanje zdravih prehrambenih navika dugotrajan proces. Naša znanja i iskustva prenosit ćemo i na druga društva u Hrvatskoj", izjavila je predsjednica Društva Naša djeca Zabok Sonja Borovčak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene