Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novcem si izgradio kuću, izbjegavao PDV

Varaždinski poduzetnik oštetio svoju tvrtku i državu za gotovo 2 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija osumnjičila je 81-godišnjeg varaždinskog poduzetnika Ivana Hudoletnjaka da je zlouporabama oštetio tvrtku u kojoj je šef, ali i državni proračun za gotovo dva milijuna kuna.

Policija, koja je na internetskim stranicama objavila samo dob osumnjičenika, Hudoletnjaka tereti da je od 2008. do ožujka 2009. sklopio sa tvrtkom u kojoj je odgovorna osoba ugovor o najmu prostora s ulaganjem, po kojem je trebao tom društvu iznajmiti svoju kuću. No, iskoristio je ugovor tako da je novcem tvrtke platio radove na izgradnji i uređenju kuće, čime je tvrtku oštetio za najmanje 371.500 kuna.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo" Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12)

Hudoletnjak je, sumnja policija, oštetio i Republiku Hrvatsku za 1.562.000 kuna jer kao odgovorna osoba u tvrtki u prijavi PDV-a nije iskazao dužni iznos, dok poslovne knjige nije vodio na način koji omogućava u svakom trenutku uvid u poslovne događaje trgovačkog društva.

Trgovački sud poništio ugovor Patafte, Čehoka i Kezelja

Dodatno ga se tereti jer kao odgovorna osoba i direktor tvrtke nije zatražio pokretanje stečajnog postupka kada tvrtka više nije bila sposobna plaćati svoje obveze.

Varaždinska policija kazneno ga je prijavila Općinskom državnom odvjetništvu zbog zlouporaba položaja i ovlasti, zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Hudoletnjak je postao poznat varaždinskoj javnosti kada je devedesetih godina kupio tada poznatu tvrtku "Varaždinka", koja je nakon samo par godina otpustila većinu radnika i praktički prestala s proizvodnjom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene