Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narasla Drava

Varaždin: Ukinuta redovita mjera obrane od poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je rano jutros za područje rijeke Drave od Varaždina do hrvatsko-slovenske granice proglašena redovna mjera obrane od poplave, nešto poslije deset sati ta je mjera ukinuta, a na snazi je ostala pripremna mjera obrane od poplave, doznaje se u varaždinskom Centru 112.

Po njihovim informacijama, zbog obilnih padalina u Austriji i Sloveniji došlo je do porasta vodostaja rijeke Drave, a kao što je i predviđeno, vrhunac vodenog vala dogodio se tijekom noći te danas prijepodne.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Izlila se Drava Zbog sigurnosti Drava u Osijeku raste iz sata u sat, opasno prijeti vikend naselju: Građane se poziva na oprez

Redovite mjere obrane od poplave bile su proglašene za područje grada Varaždina te općine Sračinec, Petrijanec i Cesticu.

Po informacijama iz Centra 112, vodeni val prilikom prelaska iz Austrije u Sloveniju imao je protok oko 900 kubičnih metara u sekundi, dok je zbog dodatnih padalina u Sloveniji, prilikom ulaska u Hrvatsku narastao na 1.000 do 1.200 kubičnih metara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene